Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πότε είναι η ΔΕΘ 2024; Οι θεματικές ενότητες

Πότε είναι η ΔΕΘ 2024; Οι θεματικές ενότητες

Τιμώμενη χώρα, φέτος η Γερμανία

Στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, από το Σάββατο 7 έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η ΔΕΘ 2024.

Τιμώμενη χώρα, φέτος η Γερμανία, η οποία θα παρουσιαστεί, υπό το brand «made in Germany» – περίπτερο 13.

Η συμμετοχή της Γερμανίας στην 88η ΔΕΘ, θα αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-γερμανικών πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων.

Παράλληλα, θα υποστηρίξει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με προγραμματισμένες θεματικές ημέρες για εκπαιδευτικά θέματα, συναντήσεις δικτύωσης, καθώς και εταιρικές παρουσιάσεις.

Επιπλέον, ένα ποικίλο πολιτιστικό πρόγραμμα θα λάβει χώρα ευρύτερα στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία, μεταξύ άλλων, της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, το Γερμανικό Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, το Γερμανοελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, το Goethe-Institute και το DGJW – Γερμανοελληνικό Γραφείο Νεολαίας.

Κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων, η παρουσία του Ότο Ρεχάγκελ, του Γερμανού που ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, ο προπονητής των Legends 2004, έρχεται για να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο των 20 χρόνων από την κατάκτηση του Euro, τη Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024, στην κεντρική σκηνή της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης!

Φεστιβάλ για χόμπι, αφιερώματα, μουσικά events, συναυλίες, δράσεις, διαλέξεις, συμπόσια, συναντήσεις και εκδηλώσεις εμπλουτίζουν την ετήσια γιορτή της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Βορείου Ελλάδας.

Στο αναλυτικό line up των συναυλιών της 88ης ΔΕΘ, που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι, η οποία ανεβαίνει στο stage των music live events, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024.

Η φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ 2024, θα επικεντρωθεί στις σύγχρονες προκλήσεις για τη χώρα και στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και την ευημερία των πολιτών δίνοντας έμφαση στα νέα τεχνολογικά μέσα, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Με τη δυναμική παρουσία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, τιμώμενη την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (Υποδεχόμαστε την Γερμανία!- Περίπτερο 13), τη φιλοξενία πολλών Β2Β και Β2C γεγονότων, αλλά και πλήθος ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό, η 88η ΔΕΘ κλείνει το «θεσμικό» ραντεβού της με τις χιλιάδες κόσμου που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Οι Θεματικές Ενότητες της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2024:
Akademia –(Περίπτερο 17): Εκπαίδευση, Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογία
Το σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής κοινότητας, φέτος διευρύνεται θεματικά συνδυάζοντας και τους τομείς Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

Περιφέρειες – Γεύσεις από Ελλάδα – (Περίπτερο 6) 
Στο αφιέρωμα “Γεύσεις από Ελλάδα” φιλοξενούνται τα αυθεντικά προϊόντα, οι τοπικές γεύσεις και οι συνταγές της πλούσιας ελληνικής γης.

«Ημέρα των Περιφερειών»: κάθε Περιφέρεια θα έχει τη δική της ημέρα για να «στρώσει το τραπέζι» στους επισκέπτες, την οποία θα πλαισιώνουν διαγωνισμοί με τυχερά έπαθλα, αλλά και διασκεδαστικά παιγνίδια.

Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα – (Περίπτερο 2 & 3)
Εκθεσιακό αφιέρωμα που φιλοξενεί την πολυσυλλεκτική εκπροσώπηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Συμμετέχουν όλα τα επιμελητήρια της χώρας.

Cosmos- Διεθνείς Συμμετοχές – (Περίπτερο 16)
Επίσημες Κρατικές Συμμετοχές χωρών που λαμβάνουν μέρος μέσω των πρεσβειών τους ή άλλων κρατικών φορέων τους, αλλά και από μεμονωμένες ξένες επιχειρήσεις

Ενέργεια-Κυκλική Οικονομία – (Περίπτερο 9 & 10)
Εκθεσιακό Αφιέρωμα: ο οικολογικός σχεδιασμός, η επαναχρησιμοποίηση των υλικών για τη μειωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και οι πρωτοπόρες τεχνολογικές εφαρμογές για τη βέλτιστη εκμετάλλευση της ενέργειας. Σύγχρονη δόμηση, «πράσινες» υποδομές και τα προσφερόμενα προγράμματα για την ενεργειακή οικονομία.

Δημόσιοι Φορείς -Οργανισμοί – (Περίπτερο 14 & 15)
Ο δημόσιος τομέας της χώρας,  παρουσιάζει το σύγχρονο προφίλ του, μέσω προγραμμάτων και σεμιναρίων για διάφορα θέματα. Οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τους τομείς υγείας, οικονομίας, απασχόλησης, ασφάλειας, υποδομών, εξοικονόμησης ενέργειας κ.ά.

Έπιπλα- Οικιακός Εξοπλισμός – (Περίπτερο 9)
Αντιπροσωπευτικά είδη επίπλωσης,  ιδέες για την ανανέωση του σπιτιού ή του γραφείου μέσα από μια ποικιλία εκθεμάτων και ειδικών προσφορών. Σύγχρονο Design, εργονομία, λειτουργικότητα, νέα αισθητική, μοντέρνα και έξυπνα οικιακά είδη, μικροσυσκευές, διακοσμητικά και διάφορα είδη επίπλων.

Γαστρονομία- Διατροφή- Ξένες & Ελληνικές Λιανικές Πωλήσεις – (Περίπτερο 4 & 5)
Ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις παρουσιάζουν μια πλούσια γκάμα προϊόντων λιανικής πώλησης, διάφορες κατηγορίες τροφίμων και ποτών, απολαμβάνοντας την ποικιλία των καταναλωτικών ειδών που προσφέρει η διεθνής αγορά.

Hobby Festival -ΔΕΘ 2024
Στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που φιλοξενεί το Hobby Festival!

Απόλαυσε:

Χορό
Πινγκ Πονγκ
Kick Boxing
Πολεμικές Τέχνες
Σκάκι
Scrabble
Κεραμική
Ζωγραφική
To Hobby Festival έρχεται να εμπλουτίσει τα ειδικά αφιερώματα της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με τα χόμπι από επαγγελματίες και οργανισμούς, οι οποίοι διαχειρίζονται μέσα και τεχνογνωσία ερασιτεχνικών ασχολιών και δράσης ελεύθερου χρόνου!

Εκθέτες με βιωματική παρουσία και showtimes θα είναι εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ για να γνωρίσουν στο ευρύ κοινό διάφορα είδη χόμπι σε μια άκρως ψυχαγωγική ατμόσφαιρα που τα έχει όλα: μουσική, διασκέδαση, κληρώσεις και δώρα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις