Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Κλείνει η παλιά Εθνική στο ύψος του Ελαιώνα για τον φόβο κατολισθήσεων

φωτό αρχείου

φωτό αρχείου

Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Προσωρινό και προληπτικό μέτρο λόγω επερχόμενης κακοκαιρίας

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο (15.38) η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επισημαίνεται για το ζήτημα της διακοπής κυκλοφορίας στην ΠΕΟ στον Ελαιώνα για την οποία έχει ήδη γράψει το thebest.gr

 Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίωνα Ζαΐμη, αποφασίστηκε η προληπτική διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το έκτακτο δελτίο καιρού, στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, από τη διασταύρωση με την Κοινότητα Ελαιώνα έως τη δεύτερη διασταύρωση της Κοινότητας Ζαχλωριτίκων (πλησίον διοδίων Ελαιώνα).

Ως εναλλακτική διαδρομή, προτείνεται ο παράδρομος της Ολυμπίας Οδού στον Ελαιώνα και στην συνέχεια, η διεύλευση των οχημάτων εντός της Κοινότητας Ζαχλωριτίκων.

Παράλληλα η Π.Ε. Αχαΐας έχει θέσει σε ετοιμότητα μηχανήματα έργου για περίπτωση τυχόν κατολισθητικών ή πλημμυρικών φαινομένων.

«Βασικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των οδηγών και των διερχόμενων οχημάτων κατοίκων και εκδρομέων αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Την απόφαση να κλείσει ο δρόμος στην παλιά Εθνική Πατρών- Κορίνθου στο ύψος του Ελαιώνα από σήμερα το απόγευμα και όσο διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Φωκίων Ζαΐμης. 

Όοως εξήγησε μιλώντας στο thebest.gr το μέτρο είναι προσωρινό  και προληπτικό και αφορά στη διακοπή κυκλοφορίας στο σημείο λόγω της πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων και του κινδύνου να σημειωθούν κατολισθήσεις, γεγονός που έχει συμβεί στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνεται παράκαμψη μέσα από το χωριό του Ελαιώνα, ενώ το μέτρο θα ισχύσει από σήμερα μέχρι και όσο διαρκέσουν τα φαινόμενα εξήγησε ο κ. Ζαΐμης.

Παράλληλα ανέφερε ότι προληπτικά θα υπάρχουν και μηχανήματα και στους 5 Δήμους της Αχαςιας για να επέμβουν εάν και όπου χρειαστεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις