Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η συγκίνηση της Αντζελίνα Τζολί στη Βενετία: 8 λεπτά χειροκρότημα για το «Maria» με γυρίσματα σε Κατάκολο και Πύργο

Η συγκίνηση της Αντζελίνα Τζολί στη Βενε...

Συγκινημένη από την ανταπόκριση, η δακρυσμένη Τζολί αγκάλιασε τον σκηνοθέτη Πάμπλο Λαραΐν και τους συμπρωταγωνιστές της.

Η ταινία «Maria» για την Μαρία Κάλλας, που εστιάζει στις τελευταίες μέρες της ανεπανάληπτης ντίβας, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης 29 Αυγούστου, στο Φεστιβάλ Βενετίας.
Το κοινό στο Sala Grande Theatre χάρισε στην πρωταγωνίστρια Αντζελίνα Τζολί ένα οκτάλεπτο standing ovation -κατά άλλα ΜΜΕ το χειροκρότημα κράτησε δέκα ολόκληρα λεπτά-, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα της, «Angelina! Angelina! Angelina!»

Συγκινημένη από την ανταπόκριση, η δακρυσμένη Τζολί αγκάλιασε τον σκηνοθέτη Πάμπλο Λαραΐν και τους συμπρωταγωνιστές της.

Το Variety αναφέρει -όπως και το Deadline -ότι η ταινία βάζει πλώρη για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, φέρνοντας τη διάσημη ηθοποιό στην κούρσα για το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια -ήταν υποψήφια το 2009, για την ερμηνεία της στην ταινία «Η Ανταλλαγή» του Κλιντ Ίστγουντ, και κέρδισε Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου το 2000 για «Το Κορίτσι που Άφησα Πίσω».

Σημειώνεται ότι ο βρετανικός Guardian δίνει 4 αστέρια στην ταινία.

Ο ενθουσιασμός για τη Τζολί ξεκίνησε ένα ολόκληρο 24ωρο πριν από την προβολή του «Maria», καθώς Ιταλοί θαυμαστές της διανυκτέρευσαν σε σκηνές τη νύχτα της Τετάρτης, υπομένοντας τις υψηλές θερμοκρασίες της επόμενης μέρας, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν μια θέση στην πρώτη σειρά την ώρα που το είδωλο τους θα εμφανιζόταν στο κόκκινο χαλί.

Η Αμερικανίδα σταρ υπέγραψε αυτόγραφα και έβγαλε selfies με τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ένας θαυμαστής ο οποίος για λόγους υγείας μεταφέρθηκε με κρεβάτι. Η Τζολί γονάτισε για να τον χαιρετήσει και βέβαια, τα φλας άστραψαν.

 

Έρχεται στο Netflix
H Angelina Jolie έρχεται στο Netflix και θα πιάσει την κορυφή για εβδομάδες. Η Maria, η ταινία του καταξιωμένου σκηνοθέτη Pablo Larraín έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας την Πέμπτη, 29 Αυγούστου και είναι ένα ψυχολογικό πορτρέτο της Μαρίας Κάλλας.

Η Angelina Jolie πρωταγωνιστεί στην 3η ταινία του Pablo Larraín για εμβληματικές γυναίκες στα σημεία καμπής της ζωής τους, μετά τις Jackie του 2016 και Spencer του 2021. Και οι 2 αυτές ταινίες κέρδισαν υποψηφιότητες για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Συνεχίζει να εξερευνά τις ζωές πολύ διάσημων γυναικών με τραγικές αφηγήσεις. Η Μαρία Κάλλας στη σύντομη ζωή της έγινε μια από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της όπερας όλων των εποχών με την απαράμιλλη φωνή και σκηνική παρουσία της. Πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 53 ετών μετά από καρδιακή προσβολή.

Η ταινία, της οποία γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν και στην Ηλεία, εξετάζει μια περίοδο της ζωής της που είχε χάσει τη φωνή της και προσπαθεί να την ξαναβρεί. Επικεντρώνεται στην τελευταία εβδομάδα της ζωής της το 1977, στο Παρίσι. Είναι βαθιά απομονωμένη, με τον μπάτλερ της και την υπηρέτρια της να τη φροντίζουν – αυτοί ανησυχούν για την υγεία της και τις καταστροφικές επιπτώσεις των επιλογών της στη φωνή της.

Η Angelina Jolie πέρασε 7 μήνες για να μπει στο ρόλο της 
Σύμφωνα με την παραγωγή του Maria, η Angelina Jolie  εξασκήθηκε στο να τραγουδά μια σειρά από ιταλικές όπερες και άριες, με δασκάλους φωνητικής να ηχογραφούν τη φωνή της και να της διδάσκουν τις σωστές αναπνοές για να διασφαλίσουν ότι κατέχει τις μελωδίες και τους τόνους. Η Angelina Jolie έχει περιγράψει στις συνεντεύξεις της στο Φεστιβάλ Βενετίας τη διαδικασία της εκμάθησης ως «τη θεραπεία που δεν είχα συνειδητοποίησα ότι χρειαζόμουν». Συμπλήρωσε ότι η πρόκληση δεν ήταν η τεχνική, ήταν η συναισθηματική εμπειρία να βρει τη φωνή της ως Maria στην ταινία. Να μεταμορφωθεί σε Μαρία Κάλλας.

Η Angelina Jolie αναμένεται να φύγει από τη Βενετία πριν από τον πρώην σύζυγό της, Brad Pitt, που επίσης θα παρευρεθεί για την πρεμιέρα της ταινίας του Wolfs. Η Maria μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα προβληθεί και στο Netflix.

 

ΠΗΓΗ .patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight