Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Κατάκολο μετανάστες που διασώθηκαν στο Ιόνιο

Στο Κατάκολο μετανάστες που διασώθηκαν στο Ιόνιο

Οι μετανάστες, που αποτελούνται από νεαρούς άνδρες, γυναίκες και παιδιά φαίνεται πως προέρχονται στην πλειοψηφία τους από το Ιράν

Στο λιμάνι του Κατακόλου μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί περίπου 60 μετανάστες, οι οποίοι περισυλλέχθηκαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή του Ιουνίου.
Οι μετανάστες, που αποτελούνται από νεαρούς άνδρες, γυναίκες και παιδιά φαίνεται πως προέρχονται στην πλειοψηφία τους από το Ιράν επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο πιθανότατα είχε προορισμό την Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιστιοφόρο εξέπεμψε σήμα κινδύνου λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30 Αυγούστου, 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Ζακύνθου, στην περιοχή των Στροφάδων. Από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και το Λιμενάρχειο Κατακόλου ενημερώθηκαν παραπλέοντα σκάφη και ένα φορτηγό σκάφος προσέγγισε το ιστιοφόρο ενώ στο σημείο μετέβη και σκάφος του Λιμεναρχείου Κατακόλου.

Σήμερα τα ξημερώματα οι περίπου 60 μετανάστες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στη μεσαία προβλήτα του λιμένα Κατάκολου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΔΛΤΠ Κώστα Νικολούτσου, κινητοποιήθηκαν και υπάλληλοι του Λιμενικού Ταμείου αλλά και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, όπου παρείχαν την απαραίτητη βοήθεια στους μετανάστες. «Οργανώθηκε άμεσα η υποδοχή τους, πέρασαν από τους απαιτούμενους ελέγχους και θα επιδιωχθεί η μεταφορά τους σε άλλη δομή. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που καλούμαστε να διαχειριστούμε ένα παρόμοιο περιστατικό και πιστεύω ότι δείξαμε ξανά το ανθρώπινο πρόσωπό μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολούτσος.

 Αυτή την στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής τους από στελέχη του Λιμεναρχείου Κατακόλου, ενώ θα ξεκινήσουν και έρευνες για να διαπιστωθεί αν οι διακινητές τους βρίσκονταν στο ίδιο σκάφος.

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις