Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Νταϊάνα: Η μπαλαρίνα που έγινε πριγκίπισσα και αρνήθηκε ένα βασιλικό γαμήλιο όρκο-Άγνωστες ιστορίες για την Lady D

Νταϊάνα: Η μπαλαρίνα που έγινε πριγκίπισ...

Άγνωστες ιστορίες από τη ζωή μιας σύγχρονης πριγκίπισσας που η ίδια πέταξε το «Στέμμα» και θέλησε να γίνει «βασίλισσα στις καρδιές» των Βρετανών υπηκόων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 27 ετών από το δυστύχημα της Νταϊάνα, στο Παρίσι, συγκεντρώσαμε άγνωστες ιστορίες για τη ζωή της. Ήταν μόλις 37 ετών και μητέρα δύο παιδιών: του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι.

Από την πρώτη φορά που η πριγκίπισσα Νταϊάνα συστήθηκε στο βρετανικό λαό, ως η μελλοντική του βασίλισσα, τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Μαγνήτισε το φακό με τη λάμψη και το στυλ της, «έσπασε» Πρωτόκολλα, μεγάλωσε πιο αντισυμβατικά τα παιδιά της -ο πρωτότοκος πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι ο επόμενος βασιλιάς της Αγγλίας – είχε celebrities φίλους και παραδέχτηκε δημόσια στην τηλεόραση ότι στο «γάμο ήμασταν τρεις» αποκαλύπτοντας ουσιαστικά την απιστία του τότε πρίγκιπα Καρόλου με την αιώνια αγαπημένη του Καμίλα, η οποία πλέον έχει γίνει βασίλισσα. Τα χρόνια από το διαζύγιο, τους πιο αντισυμβατικούς έρωτες μέχρι το δυστύχημα που έκοψε απότομα το νήμα της ζωής της, στα 37 της χρόνια, η Νταϊάνα ήταν πολλές φορές εξώφυλλο. Ίσως κάποιες φορές το προκαλούσε από μόνη της, άλλες δεν μπορούσε απλά να κρυφτεί λόγω της σχέσης που είχε «χτίσει» με τα media δίνοντας συνεχώς τροφή.

 

Αν και συμπληρώνονται 27 χρόνια από το θάνατο της, η Νταϊάνα φαίνεται ότι στη σύντομη διαδρομή της κατάφερε να φτιάξει ένα δυνατό brand name και μέχρι σήμερα ότι φέρει το όνομα της κάνει μεγάλες πωλήσεις και κερδίζει πολλά «κλικ» από τα όσα συνεχίζει να γράφει ο Τύπος για την ίδια. Με αφορμή την επέτειο του θανάτου της, στο Παρίσι, βρήκαμε ενδιαφέρουσες ιστορίες, πιο άγνωστες, που σκιαγραφούν την έντονη προσωπικότητα της.

Άγνωστες ιστορίες από τη ζωή μιας σύγχρονης πριγκίπισσας που η ίδια πέταξε το «Στέμμα» και θέλησε να γίνει «βασίλισσα στις καρδιές» των Βρετανών υπηκόων

Ήταν πάντα αντισυμβατική: αρνήθηκε να πει ένα συγκεκριμένο βασιλικό όρκο, σπάζοντας μια παράδοση από το 1662, γέννησε το μελλοντικό βασιλιά σε δημόσιο νοσοκομείο και όχι στα Ανάκτορα, μεγάλωνε τους πρίγκιπες πιο φυσιολογικά, δεν έκρυψε τα προβλήματα βουλιμίας που αντιμετώπιζε κατά διαστήματα, τόλμησε να συναντήσει από κοντά την ερωμένη του τότε βασιλικού συζύγου της και παραδέχτηκε δημόσια την απιστία του. Η ίδια δεν ήταν άγνωστη στη βασιλική οικογένεια -μεγάλωσε κοντά στο κτήμα Sandringham και πήρε τίτλο μετά το θάνατο του πατέρα της. Ας δούμε αναλυτικά τις άγνωστες ιστορίες από τη ζωή μιας πριγκίπισσας χωρίς...τίτλο.

Η γιαγιά της ήταν «κυρία επί των τιμών» της βασιλομήτωρ

Η γιαγιά της Νταϊάνα από τη μητέρα της, η Ruth Roche, βαρόνη Fermoy, ήταν «κυρία επί των τιμών» της βασίλισσας Ελισάβετ -της Βασιλομήτωρ. Αυτό σήμαινε ότι λειτουργούσε ως προσωπική βοηθός. Ήταν στενή φίλη της βασίλισσας και διοργάνωνε πολλά από τα πάρτι της.

Μεγάλωσε στο κτήμα Sandringham που είχε μισθωθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Το Sandringham House βρίσκεται στο Νόρφολκ και ανήκει στη βασιλική οικογένεια. Στην έκταση βρίσκεται το Park House, όπου γεννήθηκε η μητέρα της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Φράνσις, το 1936 και η Νταϊάνα το 1961. Το κτήμα και το Sandringham House είναι από τα βασικά σπίτια της βασιλικής οικογένειας φιλοξενεί πολλές από τις οικογενειακές διακοπές -μάλιστα είναι το μέρος που περνούν τις γιορτές των Χριστουγέννων όπου συγκεντρώνονται όλοι μαζί.

Δεν μπορούσε να γίνει μπαλαρίνα λόγω ύψους

Η Νταϊάνα σπούδασε μπαλέτο και ήθελε να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια, αλλά μεγαλώνοντας έγινε πολύ ψηλή και δεν ήταν εφικτό να συνεχίσει. Η δασκάλα μπαλέτου της Νταϊάνα, Anne Allan, μίλησε για την εποχή που ήταν μαζί με την πριγκίπισσα το 2017, λέγοντας ότι «είχε τον χορό στην ψυχή της. Συνειδητοποίησα την αγνή απόλαυση που της έδινε. Της άρεσε η ελευθερία του να μπορεί να κινείται και να χορεύει... Μπορούσα να δω ότι βοηθούσε στην ανακούφιση της συναισθηματικής της ζωής».

Έγινε λαίδη Νταϊάνα αφού ο πατέρας της κληρονόμησε έναν τίτλο

Η Νταϊάνα έγινε Lady Diana Spencer το 1975, αφού ο πατέρας της κληρονόμησε τον τίτλο του Earl Spencer. Το «Lady Di» έγινε το παρατσούκλι της, ακόμη και αφού πήρε τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ήταν το πρώτο βασιλικό μέλος που είχε αμειβόμενη εργασία

Όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο το 1981, η Νταϊάνα έγινε η πρώτη βασιλική νύφη που είχε μια αμειβόμενη δουλειά πριν από τον αρραβώνα της με έναν διάδοχο.

Ήταν μακρινά ξαδέρφια με τον πρίγκιπα Κάρολο

Η Νταϊάνα και ο Κάρολος είχαν πράγματι μακρινή συγγένεια. Ήταν 16α ξαδέρφια και οι δύο απόγονοι του βασιλιά των Τυδώρ Ερρίκου Ζ΄.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι επίσης συγγενής με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον. Είναι 12α ξαδέρφια εξ αγχιστείας, συγγενείς μέσω του Sir Thomas Leighton. Ο Leighton είναι ο προπάππους του πρίγκιπα Ουίλιαμ 12ης γενιάς και της Κέιτ 11ης γενιάς.

 

πηγή bovary.gr/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight