Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ασημένιο για τον Θανάση Κωνσταντινίδη- Έφτασε τα 4 μετάλλια η Ελλάδα

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ασημένιο για τον ...

Τα τέσσερα μετάλλια (2 ασημένια, 2 χάλκινα) έφτασε η Ελλάδα κατά την 3η ημέρα (31/8) των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Τα τέσσερα μετάλλια (2 ασημένια, 2 χάλκινα) έφτασε η Ελλάδα κατά την 3η ημέρα (31/8) των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. 

Το τέταρτο ήρθε από τον Θανάση Κωνσταντινίδη, ο οποίος στην τελευταία του προσπάθεια στον τελικό της κορίνας F32, έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ ρίχνοντας 38.65μ για να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο!

Αυτοί είναι οι τρίτοι διαδοχικοί Παραολυμπιακοί Αγώνες που ο 54χρονος Κωνσταντινίδης κατακτά το αργυρό μετάλλιο στην κορίνα.
 

«Ασημένια» η Μανθοπούλου


Η Λήδα Μαρία Μανθοπούλου χάρισε στην Ελλάδα το τρίτο της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και πρώτο αργυρής απόχρωσης (1 ασημένιο, 2 χάλκινα). 

Η 19χρονη σπρίντερ,κόρη του ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου, έτρεξε το 100αρι της ζωής της στον τελικό της κατηγορίας Τ38 των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων. Παρά το γεγονός πως και πάλι κόλλησε στην εκκίνηση, μετά τα 60 μέτρα ανέπτυξε ταχύτητα και με τρομερό φίνις ολοκλήρωσε σε 12.49 (+0,8) κάνοντας για 2η φορά ατομικό ρεκόρ, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο!

Έχασε μόνο από την Κολομβιανή Κάρεν Τατιάνα Παλομεκέ Μορένο που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 12.26! Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην επίσης Κολομβιανή Ντάριαν Χιμένεθ Σάντσεθ με 12.53.

«Χάλκινη» η Παπασταματοπούλου

H Έλενα Παπασταματοπούλου χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο της μετάλλιο (και αυτό χάλκινης απόχρωσης) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο των +65 κιλών (Κ44) στο ταεκβοντό, η Ελληνίδα αθλήτρια κυριάρχησε της Μεξικανής Φερνάντα Βάργκας Φερνάντες με 36-9 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η 19χρονη Χριστίνα Γκέντζου έγραψε Ιστορία. Κέρδισε ιστορικά το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο άθλημα του τάε κβον ντο των Παραολυμπιακών Αγώνων και άνοιξε… λογαριασμό για την ελληνική αποστολή στο Παρίσι βάζοντας την Ελλάδα στον πίνακα των μεταλλίων.

 

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 65κ. (Κ44), η Γκέντζου ήταν εκπληκτική με αντίπαλη την Κινέζα Γίναν Γιάο. Παίζοντας έξυπνα και χτυπώντας στην αντεπίθεση, η Γκέντζου άρχισε να μαζεύει πόντους για να φτάσει να προηγηθεί με 12-2 ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα.

 

Η Κινέζα προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο αγώνας έληξε 14-4 υπέρ της Ελληνίδας.

 

Το άθλημα του τάε κβον ντο μπήκε για πρώτη φορά στους Αγώνες του Παρισιού και η Γκέντζιου έγινε η πρώτη Ελληνίδα που το κατακτά. Φυσικά είναι και το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής που ξεκινά τη συλλογή των μεταλλίων από τη 2η κιόλας μέρα των Αγώνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports