Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
15 χρόνια thebest.gr, 15 χρόνια δημοσιογ...

15 χρόνια thebest.gr, 15 χρόνια δημοσιογραφία - Οι προκλήσεις και η υπόσχεση του thebest

Ντούκα Νεκταρία
[email protected] , Facebook Page

Χρειάζεται ψυχραιμία, ισορροπία, πίστη στους κανόνες της δημοσιογραφίας και την δεοντολογία, που είναι πάντα επίκαιρη… Και στο τέλος της ημέρας είναι η εμπιστοσύνη από τον αναγνώστη που κάνει τη διαφορά.

15 ΧΡΟΝΙΑ THEBEST
/

Έχουν συμβεί πολλά σε αυτά τα τελευταία 15 χρόνια στη δημοσιογραφία.

Οι παραδοσιακοί εκδότες εξαφανίστηκαν, οι «δάσκαλοι» της δημοσιογραφίας είτε συνταξιοδοτήθηκαν είτε εξέλειψαν, η νέα γενιά δημοσιογράφων έπεσε πάνω στην οικονομική κρίση που εξελίχθηκε σε «κραχ» για τον κλάδο, όσοι τολμηροί ή όσοι δυσκολεύτηκαν να βρουν πιο ελκυστική επαγγελματική στέγη, έμειναν χωρίς ουσιαστική καθοδήγηση και μετά ήρθε η επανάσταση του διαδικτύου που έχει τους δικούς της κανόνες, δεν απαιτεί υψηλό μορφωτικό επίπεδο, και έχει ανάγει το copy paste σε τέχνη, για να οδηγήσει το επάγγελμα σε ακόμη μεγαλύτερη ανυποληψία.

Μέσα σε όλα αυτά η εικόνα που έχει εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη για δημοσιογράφους σε pay rolls, δημοσιογραφικούς οργανισμούς σε διατεταγμένη υπηρεσία, εκδότες – γκάνγκστερ, λίστες Πέτσα, οδηγεί όσους αγαπούν το επάγγελμα σε ενοχικά σύνδρομα …εξ αγχιστείας.

Και μετά ήρθαν τα social media με το τοξικό ξεκατίνιασμά τους κάτω από κάθε, μα κάθε ανάρτηση, ακόμη και για τον καιρό…

Είναι πολλές οι προκλήσεις για ένα διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης σήμερα. Η πίεση για άμεση ενημέρωση στα έκτακτα γεγονότα, η εξακρίβωση της είδησης που ανάγεται σε mission impossible, ο ασύλληπτος ανταγωνισμός με τα social media ή με μη παραδοσιακά sites που αναρτούν ακατάπαυστα μη επιβεβαιωμένες ειδήσεις (σε κάποιες τυχαίνει να πέσουν μέσα, εξάλλου κι ένα χαλασμένο ρολόι δυο φορές την ημέρα λέει σωστά την ώρα), ο 24ωρος αγώνας για τον πιο «σέξι» τίτλο, κάνουν την καθημερινότητα ενός δημοσιογράφου …πολύ δύσκολη.

Χρειάζεται ψυχραιμία, ισορροπία, πίστη στους κανόνες της δημοσιογραφίας και την δεοντολογία, που είναι πάντα επίκαιρη… Και στο τέλος της ημέρας είναι η εμπιστοσύνη από τον αναγνώστη που κάνει τη διαφορά.

Αν για κάτι νιώθουμε περήφανοι στο thebest.gr είναι ότι παρά τα αναπόφευκτα λάθη και τις παραλήψεις μας, οι αναγνώστες μας, μας έχουν εμπιστοσύνη. Ξέρουν ότι αυτό που θα διαβάσουν ισχύει, ότι δεν κρύβονται πίσω από τις αναρτήσεις μας εξαρτήσεις και συμφέροντα, ότι ακόμη και στην εποχή που επελαύνει το μεγαλύτερο ιδεολογικό οπισθογύρισμα, το thebest.gr θα είναι πάντα με την πλευρά των αδυνάτων, των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της προόδου και της δημοκρατίας.

Και δεν θα μας δείτε σε κανενός είδους λίστες. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr