Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανάπλαση παραλιακής Ρίου: Πέφτουν οι υπογραφές, σε 1,5 χρόνο το έργο

Ανάπλαση παραλιακής Ρίου: Πέφτουν οι υπο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Την Τρίτη αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές στη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης, της παραλιακής του Ρίου, που καταστράφηκε τόσο από τη διάβρωση, όσο και από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου 2021.

«Στόχος μας είναι να έχει ολοκληρωθεί το έργο μέσα στον επόμενο ενάμισι χρόνο» επισημαίνει στο thebest.gr ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Αύριο Τρίτη αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές στη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και στη συνέχεια «θα ακολουθήσει ο  έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αν τα χαρτιά από την ανάδοχο εταιρία είναι όλα εντάξει, τα συνεργεία θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν να δουλεύουν. Υπάρχουν, βέβαια κάποιες δυσκολίες, γιατί θα πρέπει να γίνουν κάποια λιμενικά έργα, ωστόσο υπάρχει πείρα από την συγκεκριμένη εταιρία και θα μπορέσει να τα  διαχειριστεί και πιστεύουμε ότι θα αποδώσει ένα έργο το οποίο θα είναι αντάξιο των προσδοκιών μας αλλά και του σχεδίου της σχετικής μελέτης που έχει γίνει».

Στο πλαίσιο του έργου, πέρα από την ανάπλαση της παραλίας, έχει προστεθεί η κατασκευή ποδηλατόδρομου αλλά και ένας πεζόδρομος για την ασφαλή διέλευση του κόσμου από το σημείο εκείνο, ενώ όπως τονίζει ο κ. Μπονάνος το μεγάλο στοίχημα είναι η προστασία του δρόμου από τα καιρικά φαινόμενα.

Η περιοχή που θα γίνουν εργασίες είναι η οδός Ποσειδώνος (από συµβολή µε Συρογιάννη) και η οδός Ελευθερίας (έως συµβολή µε Γ. Παπανδρέου). Πρόκειται για όλη την παραλιακή του Ρίου (µήκους 4,3χλµ.), που ενώνει το «Πόρτο Ρίο» µε τα «Περιβολάκια» στον Άγιο Βασίλειο. Τα έργα προστασίας και αναπλήρωσης του τµήµατος της ακτής είναι χωρισµένα σε 2 μέρη: στο παράκτιο από Συρογιάννη έως Σελέµνου και από Αγ. Γεωργίου έως Μ. Αλεξάνδρου.

Ο κ. Μπονάνος, μιλώντας για την σπουδαιότητα του έργου, λέει ότι πρόκειται να δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή και ότι «είναι από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει για την βιώσιμη αστική ανάπτυξη διότι δεν είναι μόνο ότι θα υπάρξει ανακατασκευή του δρόμου αλλά θα υπάρξει και μια μερική ανάπλαση της περιοχής που με την παράδοση του έργου θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες, ντόπιους και μη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις