Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοτική Αρχή Πάτρας: «Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Νοτίου Διαμερίσματος το κλείνει η Κυβέρνηση και οι πολιτικές της αγοράς»

Δημοτική Αρχή Πάτρας: «Το Κέντρο Δημιουρ...

Σχόλιο για το κλείσιμο του Κέντρου Δημιυοργικής Απασχόλησης

Σε σχόλιό της για το κλείσιμο του Κέντρου Δημιυοργικής Απασχόλησης η Δημοτική Αρχή της Πάτρας αναφέρει:

"Η Κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και όλες οι προηγούμενες, εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τη στρατηγική ιδιωτικοποίησης τομέων και υπηρεσιών, που μέχρι πρότινος ήταν στην ευθύνη του κράτους. Απαγορεύουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μειώνουν τη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, στους οποίους «πετάνε» συνεχώς και νέες αρμοδιότητες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, μία – μία οι δημόσιες, δημοτικές κοινωνικές δομές, οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ κλπ, να οδηγούνται στο μαρασμό και το κλείσιμο.

Αυτή η πολιτική στην προσχολική αγωγή εφαρμόζεται μέσω του απαράδεκτου καθεστώτος των voucher και της σύνδεσης των δομών με το ΕΣΠΑ, με πολύ άσχημες συνέπειες στην ποιότητα των υπηρεσιών που δέχονται τα παιδιά μας. Οι δημοτικές δομές πρέπει να αναζητούν χρηματοδότηση μέσω της αγοράς και του ανταγωνισμού με τις ιδιωτικές, οι οποίες ως γνωστόν «έχουν τον τρόπο τους» να κυριαρχούν. Μεγάλος χαμένος είναι το παιδί και οι ανάγκες του.

Συνυπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή, είναι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, που στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική, έχουν ψηφίσει εξ ολοκλήρου τους αντίστοιχους νόμους και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση και έρχονται τώρα στο ΔΣ του ΚΟΔΗΠ να εναντιωθούν στις συνέπειες των πολιτικών που προώθησαν οι ίδιοι.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, έχοντας πάντα προτεραιότητά της τα παιδιά, θα αναλάβει δωρεάν τη μεταφορά όσων το επιθυμούν στο ΚΔΑΠ της Δροσιάς και θα συνεχίσει να διεκδικεί αποκλειστικά δωρεάν και δημόσιες υπηρεσίες προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις