Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Το ποινικό μητρώο είναι προσωπικό δεδομένο», λέει η ιδιοκτήτρια των λούνα παρκ

«Το ποινικό μητρώο είναι προσωπικό δεδομ...

Όλα όσα είπε

«Το ποινικό μητρώο του καθενός είναι καθαρά προσωποπαγές», λέει μέσω του δικηγόρου της, Χρήστου Νάστου, η ιδιοκτήτρια των λούνα παρκ, στην εγκατάσταση της οποίας, είχε σκοτωθεί ένα ανήλικο κορίτσι στον Βόλο το 2019.

Η παραπάνω απάντηση, αφορά στον σάλο που έχει ξεσπάσει ότι δηλαδή πήρε ξανά άδεια για να στήσει λούνα παρκ στη Νεάπολη του Δήμου Λαρισαίων, παρά την αμετάκλητη καταδίκη της για ατύχημα με βαρύτατο τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009, ενώ είναι υπόδικη για τον θάνατο 13χρονης στο λούνα παρκ το 2019 στον Αλμυρό Βόλου.

Η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια φέτος πλειοδότησε σε διαγωνισμό του δήμου Λάρισας για το ετήσιο πανηγύρι στη Νεάπολη που γίνεται το Σεπτέμβριο, για να εγκαταστήσει εκεί λούνα παρκ ιδιοκτησίας της.

Μέσα στους όρους του διαγωνισμού αναφέρεται ρητά ότι απαιτείται η προσκόμιση αντιγράφου ποινικού μητρώου από το οποίο να μην προκύπτει καταδίκη για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής της δραστηριότητας.

«Δεν μπορεί να το πιάσει στο στόμα του κανένας»

«Το ποινικό μητρώο του καθενός είναι αυστηρώς προσωπικό δεδομένο και δεν μπορεί να συζητιέται δημόσια, δεν μπορεί να το πιάσει στο στόμα του κανένας. Όποιος δημοσιοποιεί τα προσωπικά δεδομένα κάποιου μπορεί να διωχθεί ακόμη και κακουργηματικά», απαντάει η ιδιοκτήτρια των λούνα παρκ, μέσω του δικηγόρου που την έχει εκπροσωπήσει κάθε φορά που είχε εμπλοκή με τη δικαιοσύνη.

Στην ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων επισημαίνεται ότι η εν λόγω γυναίκα κατέθεσε στον διαγωνισμό όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία ήταν γνήσια, ανάμεσά τους και το αντίγραφο του ποινικού μητρώου στο οποίο αναγράφεται η ένδειξη «ΜΗΔΕΝ», δηλαδή είναι λευκό. Για τον λόγο αυτό αναδείχθηκε νικήτρια, αφού ήταν και η μοναδική πλειοδότρια.

 

newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις