Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, αναστέλλεται λειτουργία ΚΔΑΠ στην Πάτρα

Με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχ...

Του Θεόδωρου Κανελλόπουλου

Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση – σχόλιο της Δημοτικής Αρχής της Λαϊκής Υποκρισίας, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του ΚΔΑΠ Νοτίου Διαμερίσματος.

Επικαλείται ότι κλείνει με ευθύνη της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες της. 

Καταγγέλλει τη διαδικασία την χορήγηση των Voucher για τις κοινωνικές δομές και τη δυνατότητα της επιλογής από τους πολίτες, επιθυμώντας την κατάργηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Άραγε κ. Τουλγαρίδη, η ευθύνη της έλλειψης γιατρών στα Δημόσια Νοσοκομεία, είναι η δυνατότητα που δίνει το Καπιταλιστικό Σύστημα να έχουν οι γιατροί Ιδιωτικά Ιατρεία;

Προσωπικά πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ Κρατικού και Ιδιωτικού τομέα, όταν γίνεται με ίσους όρους, κερδισμένος είναι ο κρατικός τομέας και οι πολίτες.

Η λογική του άκρατου Κομμουνιστικού Νεοφιλελευθερισμού που η παρούσα Δημοτική Αρχή της Πάτρας υπηρετεί, δυστυχώς, οδηγεί σε συρρίκνωση των κοινωνικών δομών και απώλεια θέσεων εργασίας.

Και ερχόμενος στην πρόσφατη απόφαση του κλεισίματος του ΚΔΑΠ Νοτίου Τομέα, ο ΚΟΔΗΠ θα έπρεπε να δώσει στην δημοσιότητα αναλυτικά, τις αιτήσεις που κατάθεταν ανά έτος στη συγκεκριμένη δομή τη τελευταία πενταετία.

Θα διαπίστωνε ο καθένας μας ότι χρόνο με τον χρόνο, στην συγκεκριμένη δομή μειώνεται δραματικά.

Και αντί η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην άμεση παρέμβασή της, με προσπάθεια ενημέρωσης και προσέλκυσης νέων παιδιών στην συγκεκριμένη Δομή του ΚΔΑΠ, επέλεξε να την αφήσει στο δρόμο του «μαρασμού» και στο οριστικό κλείσιμο.

Σε μια Λαϊκή Γειτονιά με τις οικογένειες να στερούνται την δυνατότητα πρόσβασης των παιδιών τους, σε δημιουργικές δράσεις κατά τις  απογευματινές ώρες.

Άραγε στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υπήρχαν 40 και πλέον παιδιά για να λάβουν voucher μέσω το ΕΣΠΑ και να επιλέξουν την Δημοτική Δομή του Δήμου;

Άραγε ενημερώθηκαν όλοι αυτοί που τους καλοκαιρινούς μήνες συμμετείχαν στις ημερήσιες κατασκηνώσεις του Δήμου από την περιοχή, να κάνουν αίτηση και να συνεχίσουν τους χειμερινούς μήνες στη δημιουργικής τους  απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους;

Θεωρώ ότι η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας, ως είθισται, επέλεξαν το δρόμο του κλεισίματος της συγκεκριμένης δημοτικής δομής, για να έχουν λόγω διαμαρτυρίας ενάντια στο σύστημα, την κυβέρνηση και τα Δημοκρατικά κόμματα, για λόγους Αέναης Υπαρξιακής Αντιπαράθεσης.    

    

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Πολύτεκνου και πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ, Εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις