Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Για αυτό νιώθεις εξάντληση όταν κάθεσαι στον ήλιο, ακόμα και αν πίνεις τα κοκτέιλ σου

Για αυτό νιώθεις εξάντληση όταν κάθεσαι ...

Χρειάζεται προσοχή

Όταν περνάς χρόνο στον ήλιο, είτε στην παραλία πίνοντας κοκτέιλ, είτε κάνοντας δουλειές στον κήπο, σίγουρα έχεις νιώσει ένα αίσθημα εξάντλησης να σε καταβάλλει. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι υπάρχει επιστημονικός λόγος πίσω από αυτό το φαινόμενο.

Ουσιαστικά, όταν βρίσκεσαι στον ήλιο, το σώμα σου προσπαθεί να κρατήσει χαμηλή τη Θερμοκρασία  του. Ένας από τους κύριους τρόπους που το πετυχαίνει αυτό είναι μέσω της εφίδρωσης, ενώ παράλληλα αυξάνεται και ο ρυθμός της αναπνοής σου, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο καρδιακός παλμός. Όλη αυτή η διαδικασία καταναλώνει ενέργεια, κάτι που εξηγεί γιατί νιώθεις πιο κουρασμένος μετά από ώρες στον ήλιο.

Παρόλο που η κόπωση από τον'Ηλιο δεν είναι επικίνδυνη από μόνη της, αν δεν προσέξεις μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά προβλήματα, όπως θερμοπληξία ή υπερθερμία. Αυτές οι καταστάσεις είναι σοβαρές και απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα.

Ένας άλλος παράγοντας που δημιουργεί το αίσθημα της εξάντλησης στον ήλιο είναι η απώλεια υγρών μέσω του ιδρώτα και της εξάτμισης. Αν δεν πίνεις αρκετό νερό, είναι πολύ πιθανό να αφυδατωθείς, κάτι που εντείνει την Κούραση. Επιπλέον, η κατανάλωση αλκοολούχων ή καφεϊνούχων ποτών στον ήλιο μπορεί να διαταράξει την ισορροπία των υγρών στο σώμα σου.

Για να αποφύγεις αυτά τα προβλήματα, είναι σημαντικό να πίνεις αρκετό νερό και να δίνεις στον οργανισμό σου χρόνο να δροσιστεί. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την εξάντληση και να συνεχίσεις να απολαμβάνεις την ημέρα σου, ακόμη και κάτω από τον καυτό ήλιο. Με τους συχνούς καύσωνες που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φροντίζουμε το σώμα μας όταν βρισκόμαστε στον ήλιο.

 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being