Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Το πρόγραμμα στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο έως και 11-9-2024

Το πρόγραμμα στο θερινό σινέ Κάστρο στο ...
Μαρτάτος Tάκης

Έως και την Κυριακή 8-9 συνεχίζεται η κοινωνική ταινία "Τελειώνει με Εμάς" και ακολουθεί έως & την Τετάρτη 11-9 το Ισπανικό φιλμ "Ο Δάσκαλος που Υποσχέθηκε τη Θάλασσα"

Συνεχίζονται οι προβολές στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο (τηλ. 2610994765) που και το φετινό καλοκαίρι «αγκάλιασαν» οι σινεφίλ της περιοχής και όχι μόνο.

Aπό την Πέμπτη 5/9 έως και την Κυριακή 8/9/2024 με ώρα έναρξης 21:30 προβάλλεται το φιλμ με την Μπλέικ Λάιβλι «Τελειώνει με Εμάς – It Ends with Us» που στις ΗΠΑ σύμφωνα με το www.boxofficemojo.com έχει αγγίξει σε 4 εβδομάδες προβολής τα 136 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις συν ακόμη 150 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.

Κατηγορία: Ρομαντική, δράμα.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29/8/2024

Διανομή από την Feelgood.

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Μπαλντόνι

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μπλέικ Λάιβλι, Τζάστιν Μπαλντόνι, Μπράντον Σκλέναρ.

Σενάριο: Κρίστι Χολ, Κολίν Χούβερ βασισμένο στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Χούβερ.

Το «Τελειώνει με Εμάς» που είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Colleen Hoover που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία της Lily Bloom (Blake Lively), μιας γυναίκας που ξεπερνά μια τραυματική παιδική ηλικία για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στη Βοστόνη και να κυνηγήσει το όνειρο της ζωής της να ανοίξει τη δική της επιχείρηση. Μια τυχαία συνάντηση με τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ryle Kincaid (Justin Baldoni) πυροδοτεί μια έντονη σχέση, αλλά καθώς οι δυο τους ερωτεύονται βαθιά, η Lily αρχίζει να βλέπει πλευρές του Ryle που της θυμίζουν τη σχέση των γονιών της. Όταν ο πρώτος έρωτας της Lily, Atlas Corrigan (Brandon Sklenar), ξαφνικά μπαίνει ξανά στη ζωή της, η σχέση της με τον Ryle ανατρέπεται και η Lily συνειδητοποιεί ότι πρέπει να μάθει να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις για να κάνει μια αδύνατη επιλογή για το μέλλον της.

Η ταινία στο ξεκίνημα της στο ελληνικό box office τα πήγε αρκετά καλά κόβοντας σε 90 αίθουσες πανελλαδικά, 30.115 εισιτήρια.

Από την Δευτέρα 9/9 έως και την Τετάρτη 11/9/2024 με ώρα έναρξης 21:30 θα παίζεται στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο, η ταινία από την Ισπανία, «Ο Δάσκαλος που υποσχέθηκε τη Θάλασσα - El maestro que prometió el mar».

Διανομή: Μικρόκοσμος

Ισπανία, 2023, Έγχρωμο.

Αξίζει να αναφερθεί πως το φιλμ στο ξεκίνημα προβολής του σε 4 μόνο αίθουσες στην Αθήνα, έκοψε το 4ήμερο 29-8 με 1-9-2024, 1296 εισιτήρια.

Παραγωγή: Φρανσέσκ Εσκριμπάνο, Λάουρα Φερνάντες Μπρίτες, Κάρλος Φερνάντες, Τόνο Φολγκουέρα, Τόνι Σολέρ.

Σκηνοθεσία: Πατρίσια Φοντ.

Τεράστια καλλιτεχνική επιτυχία στην Ισπανία για την ταινία που βασίζεται στην πραγματική ζωή και το έργο του δασκάλου Άντονι Μπενάγιες, εμβληματική φιγούρα την περίοδο του Ισπανικού εμφυλίου.

Σενάριο: Αλμπέρτ Βαλ

Φωτογραφία: Νταβίντ Βαλντεπέρεζ

Μοντάζ: Ντάνι Αρέγκουι

Μουσική: Νατάσα Αρίζου ντελ Βάλε

Πρωταγωνιστούν οι: Ενρίκ Αουκέρ, Λάια Κόστα.

Διάρκεια: 105 λεπτά

Οι μνήμες του εμφυλίου πολέμου στοιχειώνουν ακόμα το Ισπανικό παρόν, το οποίο προσπαθεί να ρίξει όσο περισσότερο φως γίνεται στο πολλαπλά σκοτεινό παρελθόν του. Οι εκσκαφές μαζικών τάφων από τη δεκαετία του ’30 όλο και πληθαίνουν (θυμηθείτε τις αλμοδοβαρικές "Παράλληλες Μητέρες"), αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες γεγονότων σαν αυτά που εξερευνά η Αριάδνα, η οποία ανακαλύπτει ότι ο υπέργηρος παππούς της ψάχνει κρυφά τα ίχνη του πατέρα του, ο οποίος είχε εξαφανιστεί κατά τον Εμφύλιο. Αποφασίζει τότε να ταξιδέψει ως τη γενέτειρά του, ένα ορεινό χωριό στον Βορρά, όπου θα μάθει την ιστορία του, αλλά κι εκείνη του δασκάλου Άντονι Μπενάγιες.

Χαρισματικός εκπαιδευτικός, θαρραλέος ακτιβιστής και ένθερμος αντιφασίστας, ο Μπενάγιες άφησε πίσω του ένα σύντομο, μα σημαντικό έργο, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές, απελευθερωτικές ιδέες και μεθόδους, παρόμοιες με του Γάλλου παιδαγωγού Σελεστέν Φρενέ. Η Πατρίσια Φοντ τον βιογραφεί με ένα δράμα εποχής στην υπηρεσία της ιστορικής μνήμης. Λιτό, εύστοχο και αναπόφευκτα αγιογραφικό, διαθέτει συναίσθημα και μια έντιμη λαϊκότητα, χωρίς να γίνεται ποτέ ρετρό.

www.cinekastro.wordpress.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil