Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Προβληματισμός από τις εμπρηστικές επιθέσεις σε Ι.Χ

Πάτρα: Προβληματισμός από τις εμπρηστικέ...

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των διωκτικών αρχών

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν οι εμπρηστικές επιθέσεις σε βάρος σταθμευμένων οχημάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα.
Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί τρία οχήματα μέσα σε έναν μόλις μήνα (!) και το γεγονός αυτό έχει θέσει σε συναγερμό τις διωκτικές αρχές.

Τελευταίο περιστατικό καταγράφηκε χθες στις 4:55 τα ξημερώματα στην περιοχή της Εγλυκάδας, όταν σταθμευμένο όχημα μάρκας Audi A4 σε πυλωτή πολυκατοικίας τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οι ένοικοι αναστατώθηκαν, ενημερώθηκε άμεσα η Πυροσβεστική, η οποία μετέβη στο σημείο με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, οι οποίοι έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Ωστόσο, οι ζημιές που υπέστη το όχημα ήταν μεγάλες.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ξεκίνησε τις έρευνες για να φωτίσει την ταυτότητα των δραστών και το κίνητρο για την εμπρηστική ενέργεια, ενώ επελήφθη και η Ασφάλεια Πατρών, η οποία συνδράμει στις έρευνες για να βρεθούν ο ή οι δράστες της επίθεσης. Οι διωκτικές αρχές αναζητούν από κάμερες στοιχεία για τους δράστες και παράλληλα μαζεύουν πληροφορίες από τον παθόντα και το περιβάλλον του για να συγκεντρώσουν ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ.

Ψάχνουν το δίδυμο που έκαψε το Ι.Χ. του λιμενάρχη
Ήταν το τρίτο όχημα που έγινε στόχος αγνώστων τον τελευταίο μήνα. Τα ξημερώματα της 8ης Αυγούστου του 2024 άγνωστοι έκαψαν το όχημα του Κεντρικού Λιμενάρχη Πατρών, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Αδαμοπούλου, στην περιοχή της Λαχαναγοράς. Από τα στοιχεία που έχουν καταγράψει οι κάμερες της περιοχής, προκύπτει ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο προσέγγισαν τον στόχο τους, με το ένα εξ αυτών να κατεβαίνει, να ρίχνει εύφλεκτο υγρό με τη μέθοδο διαβροχής στο αυτοκίνητο μάρκας Ford Focus και να το πυροδοτεί, και μάλιστα από το οπτικό υλικό φαίνεται ότι κινδύνευσε να πιάσει και ο ίδιος φωτιά στο χέρι! Ωστόσο, επιβιβάστηκε στο δίκυκλο και εξαφανίστηκαν με τον συνεργό του, φορώντας αμφότεροι κράνος.

Η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και –σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές– βρίσκεται ψηλά στο χαρτοφυλάκιο των διωκτικών αρχών μετά και την σχετική κατεύθυνση που έχει δοθεί από την Εισαγγελική Αρχή της Πάτρας.

Και αυτό διότι, ένα 24ωρο πριν, τα ξημερώματα της 7ης Αυγούστου, βρέθηκε στο στόχαστρο σταθμευμένο πολυτελές αυτοκίνητο επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, με τη φωτιά να επεκτείνεται και να καταστρέφει ένα ακόμα ακινητοποιημένο όχημα. Και σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος διαβροχής υλικού, καθώς εντοπίστηκαν υπολείμματα βενζίνης.

Να αναφέρουμε πως στην περιοχή της Τερψιθέας τον περασμένο Φεβρουάριο άγνωστοι έκαψαν πέντε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε υπαίθριο χώρο, εκ των οποίων τα τρία κάηκαν ολοσχερώς και τα υπόλοιπα δύο υπέστησαν υλικές ζημιές, με τις αρχές να είχαν εντοπίσει στο σημείο γκαζάκια.

Αναζητούν δράστες και κίνητρα

Οι αξιωματικοί του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να βρουν τα αίτια των πυρκαγιών στα οχήματα και να φωτίσουν την ταυτότητα των δραστών και τα κίνητρα, εστιάζοντας στο εάν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων είχαν τυχόν διαφορές με άλλα πρόσωπα και για ποιους λόγους, ώστε να στρέψουν τις έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

*Εφημερίδα "Γνώμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις