Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαλλία: Ο Πελικό είχε βιάσει την Ζιζέλ τουλάχιστον 200 φορές

Γαλλία: Ο Πελικό είχε βιάσει την Ζιζέλ τ...

«Συμπεριφερόταν σαν ένας διεστραμμένος Στίβεν Σπίλμπεργκ»

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έχουν αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της δίκης του Ντομινίκ Πελικό στην Γαλλία, ο οποίος κατηγορείται ότι στρατολόγησε δεκάδες άνδρες για να βιάσουν τη γυναίκα του, Ζιζέλ Πελικό, η οποία ήταν ναρκωμένη κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών πράξεων.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο Πελικό την είχε βιάσει «τουλάχιστον 200 φορές» πριν καλέσει και άλλους άνδρες να συμμετάσχουν. Η δίκη, που λαμβάνει χώρα στην πόλη Αβινιόν της νότιας Γαλλίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, με κατηγορίες για τον Πελικό και 50 ακόμα άνδρες, που επιλέχθηκαν διαδικτυακά από τον σύζυγο της Ζιζέλ για να την κακοποιήσουν.

Ο Γάλλος δικηγόρος Jalil Amr, ο οποίος εκπροσωπεί έναν από τους φερόμενους δράστες, είπε: «[ο Πελίκο] έλεγε στον πελάτη μου: “Κάνε αυτό, κάνε εκείνο, κούνα αυτό το πόδι εδώ, κούνα αυτό το χέρι εκεί”». Ο Μαροκινός Redouane Azougagh, σύμφωνα με τη Daily Mail, είναι 40 ετών και έχει τουλάχιστον τρία παιδιά.


 




 

«Ήταν σαν να σκηνοθετούσε μια ταινία. Συμπεριφερόταν σαν ένας διεστραμμένος Στίβεν Σπίλμπεργκ, ή θα μπορούσατε να πείτε ο σκηνοθέτης μιας σκηνής από τον Τζέιμς Μποντ. Θα το δούμε αυτό όταν τα βίντεο αναπαραχθούν στο δικαστήριο».

Αν και ο Azougagh παραδέχεται ότι έκανε δύο φορές σεξ με την αναίσθητη Ζιζέλ, την άνοιξη του 2019, αρνείται τον βιασμό ισχυριζόμενος ότι υπέθεσε ότι συμμετείχε σε ένα «πονηρό παιχνίδι» στο οποίο εκείνη είχε συναινέσει.

Ορισμένα από τα πλάνα του Πελικό δείχνουν τον ίδιο να ασελγεί εναλλάξ στη σύζυγό του με τρεις άλλους άνδρες σε ένα μόνο περιστατικό, ενώ άλλα επεισόδια κακοποίησης διαρκούσαν μερικές φορές έως και έξι ώρες.

Η σύζυγός του παρευρίσκεται στη δίκη, την οποία ζήτησε να μην γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Μαζί της είναι η κόρη και οι δύο γιοι τους. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η κόρη τους, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Καρολίν Νταριάν, χρειάστηκε να αποχωρήσει προσωρινά από την αίθουσα καθώς κατακλύστηκε από συναισθήματα.

Η δίκη  έχει συγκλονίσει τη Γαλλία, καθώς οι κατηγορίες αφορούν συστηματική κακοποίηση της Ζιζέλ περίπου για μία δεκαετία. Οι δικηγόροι της έχουν δηλώσει ότι η Ζιζέλ ήταν τόσο βαριά ναρκωμένη που δεν είχε καμία επίγνωση της κακοποίησης που υπέστη. «Αισθάνομαι βρώμικη, προδομένη. Είναι σαν τσουνάμι. Έχω χτυπηθεί από ένα τρένο υψηλής ταχύτητας», δήλωσε η Ζιζέλ στην αρχή της δίκης, και αναφερόμενη στον σύζυγό της είπε: «Με αηδιάζει».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Roger Arata, ανέγνωσε τα βασικά ευρήματα της έρευνας τη δεύτερη ημέρα της δίκης. Εχθές, σε ερώτησή του προς τον αρχηγό της αστυνομίας, για το πώς εμφανίζεται η Ζιζέλ Πελικό στα διάφορα βίντεο που είχε βιντεοσκοπήσει και σκηνοθετήσει ο σύζυγός της, έλαβε την εξής απάντηση: «Το θύμα δεν είχε συνείδηση σε κανένα βίντεο».

«Ήταν σε θέση να εκφέρει έστω και μία λέξη», ρώτησε ο δικαστής. «Όχι. Μερικές φορές ροχάλιζε ξεκάθαρα».

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, όταν ένας φύλακας ασφαλείας συνέλαβε τον Πελικό σε ένα σούπερ μάρκετ στην πόλη Carpentras, επειδή κατέγραφε με κάμερα κάτω από τις φούστες των πελατισσών. Κατά την ανάκριση, ο Πελικό είπε ότι «ενήργησε υπό παρορμήσεις» που «δεν μπόρεσε να ελέγξει».

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο άνδρας κατηγορείται από τις αρχές. Σε μια άλλη υπόθεση, ο Πελικό είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 23χρονης μεσίτριας στο Παρίσι το 1991. Έχει επίσης παραδεχτεί μία απόπειρα βιασμού το 1999, μετά από ανάλυση DNA που τον ενέπλεξε στην υπόθεση.

Η κόρη του Πελικό και το τραυματικό της παρελθόν
Κατά τη διάρκεια της δίκης, ανακαλύφθηκε ότι ο Πελικό είχε στην κατοχή του γυμνές επεξεργασμένες φωτογραφίες της κόρης του. Οι φωτογραφίες αυτές βρέθηκαν στον υπολογιστή του σε έναν φάκελο με τίτλο «Γύρω από την κόρη μου, γυμνή». Όταν ανακοινώθηκε αυτό στο δικαστήριο, η Νταριάν ξέσπασε σε κλάματα και χρειάστηκε να συνοδευτεί έξω από την αίθουσα από τα δύο αδέλφια της και τον δικηγόρο της, Antoine Camus. Παρ’ όλα αυτά, επέστρεψε στην αίθουσα περίπου 20 λεπτά αργότερα.

Το 2022, η Νταριάν έγραψε απομνημονεύματα με τίτλο «Et J’ai Cesse de T’appeler Papa» (Και Σταμάτησα να Σε Λέω Μπαμπά), στο οποίο περιγράφει τον αντίκτυπο που είχε η ανακάλυψη των φερόμενων εγκλημάτων του πατέρα της στην οικογένειά της.

Στοιχεία της δίκης και οι κατηγορούμενοι
Η υπόθεση αφορά συνολικά 72 υπόπτους, αλλά μόνο οι 50 έχουν ταυτοποιηθεί. Οι 18 από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό, βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι 32 παρακολουθούν τη δίκη ως ελεύθεροι. Οι άνδρες που δικάζονται είναι ηλικίας από 21 έως 68 ετών και περιλαμβάνουν έναν πυροσβέστη, έναν οδηγό φορτηγού, έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, έναν νοσηλευτή και έναν δημοσιογράφο. Αν καταδικαστούν, οι περισσότεροι από αυτούς αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 20 ετών.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αρχές εντόπισαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν την Ζιζέλ Πελικό να κακοποιείται σεξουαλικά από αγνώστους, τους οποίους είχε στρατολογήσει ο σύζυγός της μέσω ενός διαδικτυακού φόρουμ με τίτλο «Χωρίς να το γνωρίζει» στην αμφιλεγόμενη ιστοσελίδα Coco, η οποία έκλεισε με απόφαση των δικαστηρίων τον Ιούνιο.

Ο Πελικό, που εμφανιζόταν στην ιστοσελίδα με ψευδώνυμο, ισχυρίστηκε ότι συμμετείχε στο φόρουμ «περιστασιακά» και ότι «δεν ήταν συνήθειά του». Ωστόσο, ανακαλύφθηκαν συνομιλίες στις οποίες χρησιμοποιούσε τον όρο «βιασμός» και ενημέρωνε τους πιθανούς δράστες ότι η χορήγηση υπνωτικών χαπιών στη σύζυγό του του επέτρεπε να την κακοποιεί με πρακτικές που κανονικά θα αρνιόταν.

Τα μηνύματα που έστελνε στους επίδοξους βιαστές και οι περιορισμοί
Μία από τις συζητήσεις του Πελικό με άλλους άνδρες περιλάμβανε τη φράση: «Είσαι σαν εμένα – σου αρέσει ο βιασμός». Πρόκειται για ένα από τα πολλά αποκρουστικά μηνύματα που έστελνε ο Πελικό σε δεκάδες άνδρες, τους οποίους καλούσε να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη γυναίκα του. Ο Πελικό κατέγραφε προσεκτικά κάθε επεισόδιο κακοποίησης, διατηρώντας φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο αρχείο.

Οι έρευνες της αστυνομίας αποκάλυψαν περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες της Ζιζέλ να κακοποιείται από αγνώστους, καθώς βρισκόταν αναίσθητη στο κρεβάτι της, αφού της είχαν χορηγηθεί ουσίες από τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με το γαλλικό μέσο Le Point, ο Πελικό είχε θέσει αυστηρούς περιορισμούς στους άνδρες που προσκαλούσε να βιάσουν τη γυναίκα του: να μην έχουν καπνίσει ή να φορούν άρωμα, να έχουν καθαρά και κομμένα νύχια και να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο πριν την αγγίξουν, για να αποφύγουν να την ξυπνήσουν. Οι άνδρες έπρεπε να γδύνονται στην κουζίνα, για να μην αφήσουν πίσω τους ρούχα που θα έκαναν τη γυναίκα του να υποψιαστεί κάτι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις