Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Πλησιάζει η έναρξη του 5ου Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Achaia Clauss

Πάτρα: Πλησιάζει η έναρξη του 5ου Φεστιβ...

Θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο από τις 18 έως και τις 22-9-2024

Το 5ο «ΚinoFest - Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου», μία σινεφίλ διοργάνωση με επίκεντρο τον ξεχωριστό και εμβληματικό χώρο της οινοποιίας Achaia Clauss στην Πάτρα πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 18 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2024 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Φέτος, το Φεστιβάλ δίνει μια μοναδική ευκαιρία στο κινηματογραφόφιλο κοινό να παρακολουθήσει στην μεγάλη οθόνη περισσότερες από 30 νέες ταινίες του σύγχρονου γερμανόφωνου κινηματογράφου, με τις προβολές να ξεκινούν στην Πάτρα, ενώ τον χειμώνα, ένα μέρος τους θα μεταφερθεί και στην Αθήνα.

Για 1η φορά φέτος, αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο Φεστιβάλ αποκτά και διαγωνιστικό τμήμα, στο οποίο συμμετέχουν 8 ταινίες. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν παιδικά εργαστήρια, ειδικές προβολές σε συνεργασία με τη Γερμανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Βερολίνου, αφιέρωμα στα 70 χρόνια της German Films, και ειδικό αφιέρωμα Στην Επόμενη Γενιά, σε συνεργασία με την FIRST STEPS – The German Young Talent Award.

Εκτός από το καθιερωμένο Βραβείο Κοινού, η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ ΚinoFest θα απονείμει ένα ακόμη βραβείο καλύτερης ταινίας, ενώ θα φιλοξενήσει ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου λογοτέχνη του 20ου αιώνα, Φραντς Κάφκα καθώς και ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους που προβλήθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Clermont-Ferrand, σε συνεργασία με την AG Kurzfilm Ενωση Γερμανικών Ταινιών Μικρού Μήκους.

To Φεστιβάλ «KinoFest» προέκυψε από την ιδέα μετατροπής -για λίγες μέρες- του υπέροχου χώρου του Castro Clauss (του παλαιότερου οινοποιείου της Ελλάδας) σε κινηματογραφικό κέντρο. Ως ένδειξη σεβασμού στις ρίζες του συγκεκριμένου τοποσήμου, αποφασίστηκε το Φεστιβάλ να είναι γερμανόφωνο προς τιμήν του Βαυαρού ιδρυτή του, Γουστάβου Κλάους που πριν 163 χρόνια ίδρυσε την Achaia Clauss.

Έτσι, για λίγες μέρες, θα στηθεί ένα θερινό open air Φεστιβάλ, στο πλαίσιο του οποίου θα προβληθούν γερμανόφωνες ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους τελευταίας παραγωγής από Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία και Λουξεμβούργο, σε συνδιοργάνωση με το Goethe-Zentrum Patras και με την πολύτιμη υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και της Πρεσβείας του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Αθήνα.

Περισσότερα για το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ στο σάιτ kinofest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture