Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ετήσιο μνημόσυνο για τον ήρωα της Επανάστασης του 1821, Παναγιώτη Καρατζά

Πάτρα: Ετήσιο μνημόσυνο για τον ήρωα της...

Θα τελεστεί στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία της 8ης Σεπτεμβρίου 2024 στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος με πρωτοβουλία του Αγήματος Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς»

Κατά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία της 8ης Σεπτεμβρίου 2024 στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος, στην άνω πόλη της Πάτρας θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τον ήρωα και ηγέτη της Επανάστασης του 1821 της Πάτρας, Παναγιώτη Καρατζά.

Το ιερό μνημόσυνο τελείται μετά από πρωτοβουλία του Αγήματος Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών «Παναγιώτης Καρατζάς».

Θα ακολουθήσει πορεία αρματωμένων προς την πλατεία Ομονοίας, όπου & θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ήρωα.

Ώρα προσέλευσης 08:30.

Την σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση απέστειλε το Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης Πατρών "Παναγιώτης Καρατζάς".

*Ο Παναγιώτης Καρατζάς ήταν Έλληνας οπλαρχηγός της Επανάστασης του 1821 και ένας από τους πρωτεργάτες της εξέγερσης της Πάτρας. Είχε γεννηθεί το 1776, στην Πάτρα και απεβίωσε στις 4 Σεπτεμβρίου 1821. Ο τάφος του είναι στην ιερά Μονή Ομπλού.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Αναστασόπουλος. Από παιδί έδειξε την ανδρεία και το θάρρος του αλλά και περιφρόνηση κατά του τυραννικού Οθωμανικού καθεστώτος μην μπορώντας να δεχτεί ότι είναι στην υποτέλεια αυτού και συχνά τσακώνονταν με τους συνομήλικους Τούρκους, αναφέρει η wikipedia.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις