Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία ή αστάθεια; Διαφωνούν οι μετεωρολόγοι για το τι έρχεται

Κακοκαιρία ή αστάθεια; Διαφωνούν οι μετε...

Έρχεται ή όχι κακοκαιρία, τελικά;

«Μπουρίνια» μεταξύ μετεωρολόγων για το εάν έρχεται κακοκαιρία ή όχι την Παρασκευή και το Σάββατο.

Και μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να προετοιμάζεται για ενδεχόμενα πλημμυρικά ή ακραία καιρικά φαινόμενα, όμως, οι μετεωρολόγοι φαίνεται να διαφωνούν. Με ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας ξεκαθαρίζει ότι «καμία κακοκαιρία την Παρασκευή και το Σάββατο. Αστάθεια λέγεται αυτό. Θα έχει και κουφόβραση».

Από την πλευρά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, εφιστά την προσοχή των πολιτών λόγω νέου κύματος κακοκαιρίας, από αύριο Παρασκευή, που θα συνοδεύεται από έντονα καιρικά φαινόμενα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες στη βορειοδυτική χώρα (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Μακεδονία), που τοπικά μπορεί να προκαλέσουν και προβλήματα.

Μέχρι το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Το Σάββατο αναμένεται η κορύφωση της κακοκαιρίας, με έντονα φαινόμενα το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βόρεια – βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και βαθμιαία θα εξαπλωθούν δυτικότερα και νοτιότερα.

Την Κυριακή ο άστατος καιρός θα επιμείνει, με ηπιότερα όμως φαινόμενα και μικρότερης διάρκειας, τα οποία θα ξεκινήσουν από το δυτικό – βορειοδυτικό Αιγαίο και το απόγευμα θα επηρεάσουν ορεινές και ημιορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις