Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Αναστάτωση για το κλείσιμο του ΚΔΑΠ- Τρεις παρατάξεις ζητούν να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πάτρα: Αναστάτωση για το κλείσιμο του ΚΔ...

Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία της παράταξης του Βασίλη Αϊβαλή

Αναστάτωση έχει προκαλέσει το κλείσιμο από τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας του ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης) Νοτίου Διαμερίσματος μετά από 19 χρόνια και η μεταφορά των παιδιών στο ΚΔΑΠ της Δροσιάς.


Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία της παράταξης του Βασίλη Αϊβαλή. Το αίτημα συνυπογράφουν εκτός από την παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» και οι παρατάξεις «Πάτρα Ενωμένη», με επικεφαλής τον Κώστα Σβόλη, και «σπιράλ» με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά.
Οι τρεις παρατάξεις εκτιμούν ότι αίτια για τη διακοπή λειτουργίας του ΚΔΑΠ είναι η ανεπάρκεια του Δήμου να κρατήσει ανοιχτή τη δομή σε μια λαϊκή συνοικία, να αναπτύξει τις υπηρεσίες της και να την καταστήσει ανταγωνιστική απέναντι στις ιδιωτικές. Η δημοτική αρχή από την πλευρά της έχει αποδώσει το κλείσιμο του ΚΔΑΠ στο γεγονός ότι δεν της επιτρέπει η Πολιτεία να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό.


Υπενθυμίζεται ότι από τις 22 Μαΐου 2024 είχε κατατεθεί σχετικό αίτημα για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ, από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και πάλι» και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Οργανισμού, αίτημα το οποίο με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής ουδέποτε συμπεριλήφθηκε ως θέμα προς συζήτηση σε συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις