Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Η "Δυτική Ελλάδα" πήγε Παρίσι - Αυτοί οι αθλητές την εκπροσωπούν στους Παραολυμπιακούς

Η "Δυτική Ελλάδα" πήγε Παρίσι ...
Βασίλης Τσελίκης
[email protected]

Συνολικά τέσσερις αθλητές και αθλήτριες κατάγονται από περιοχές της Δυτικής Ελλάδας

Η "Δυτική Ελλάδα" πήγε Παρίσι και διέπρεψε.  Δύο αθλητές και δύο αθλήτριες είναι οι εκπρόσωποι της Δυτικής Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο λόγος για τον Δημήτρη Μπακοχρήστο (Μοναστηράκι Βόνιτσας), τον Νίκο Παπαγγελή (Ρίο), την Ελένη Παπασταματοπούλου (Αιτωλικό) και την Κατερίνα Πατρώνη (Πάτρα) η οποία είναι η ramp operator και σύντροφος του Γρηγόρη Πολυχρονίδη.

Δημήτρης Μπακοχρήστος (άρση βαρών)

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάγεται από το Μοναστηράκι Βόνιτσας και συμμετέχει στην άρση βαρών σε πάγκο στα 54 κιλά. Οι προσπάθειές του είναι μαγικές και σίγουρα κάνει περήφανους όλους της Έλληνες και τις Ελληνίδες που τον παρακολουθούν. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κατέλαβε την 7η θέση προσθέτοντας μία ακόμη σπουδαία διάκριση στο βιογραφικό του. Έχει κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και του 2020 και άλλα δύο χάλκινα στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2017 και του 2019. Ένας πραγματικά τεράστιος αθλητής.

Δείτε την επιτυχημένη του προσπάθεια στα 170 κιλά:

 

 

Νίκος Παπαγγελής (ποδηλασία δρόμου)

Ο Παπαγγελής έχει καταγωγή από το Ρίο και συμμετέχει στην ποδηλασία δρόμου. Ένας πραγματικός ήρωας, πέρασε πολλά αλλά στο μυαλό του έχει μία φράση "Σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες θα σηκωθείς" και για αυτό το λόγο είναι στο Παρίσι. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 4ος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 και για λίγο δεν βρέθηκε στο βάθρο. Η μεγαλύτερή του διάκριση ήταν το 2018 που κατέλαβε την 3η θέση στο Παγκόσμιο κύπελλο ποδηλασίας δρόμου στο Έμεν της Ολλανδίας. Ένας γεννημένος μαχητής.

Δείτε την προσπάθειά του:

Ελένη Παπασταματοπούλου (τάε κβο ντο)

Η 22χρονη αθλήτρια κατάγεται από τη "Βενετία της Ελλάδας", το Αιτωλικό και το αγώνισμά της είναι το τάε κβον ντο. Μπορεί να είναι φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων ωστόσο είναι και πρωταθλήτρια. Στους θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία +65 κιλά. Έχει κατακτήσει τίτλους σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αναδεικνύοντας παράλληλα την Ελλάδα στον χάρτη του para taekwondo. Μία γεννημένη πρωταθλήτρια.

Δείτε την εμφάνισή της:

Κατερίνα Πατρώνη (ramp operator)

Η Πατρώνη έχει γεννηθεί στην Πάτρα και είναι ramp operator και σύζυγος του Παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο και 7ο συνολικά σε 5 συμμετοχές στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου. Το δεξί χέρι του Πολυχρονίδη και πάνω από όλα η έμπνευσή του. Μία πραγματική αγωνίστρια.

Δείτε την προσπάθειά τους:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports