Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ετοιμάζεται ριμέικ του «East of Eden», της θρυλικής ταινίας με τον αξέχαστο Τζέιμς Ντιν

Ετοιμάζεται ριμέικ του «East of Eden», τ...
Μαρτάτος Tάκης

Είναι σε εξέλιξη το κάστιγκ – Για λογαριασμό του Netflix

Για την πολυαναμενόμενη μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος «East Of Eden – Ανατολικά της Εδέμ» στην πλατφόρμα του Netflix φαίνεται να βρίσκεται σε συζητήσεις ο Κρίστοφερ Άμποτ (Christopher Abbott), όπως έμαθε & έγραψε το Deadline.

H Φλόρενς Πιου (Florence Pugh) ηγείται του καστ, ενώ θα είναι επίσης συμπαραγωγός μαζί με την εταιρεία Anonymous Content και την Ζόι Καζάν (Zoe Kazan), η οποία έγραψε το σενάριο.

Σύμφωνα με το στόρι, στην Καλιφόρνια του 1917, δύο αντίζηλα αδέρφια θα έρθουν σε σφοδρή σύγκρουση στην προσπάθειά τους να κερδίσουν πάση θυσία την εύνοια του αυταρχικού πατέρα τους.

Η σκηνοθεσία της πρώτης ταινίας το ’55 ήταν του τιμημένου με Όσκαρ, Ελία Καζάν και πρωταγωνιστούσε ο αξέχαστος Τζέιμς Ντιν, η Τζούλι Χάρις και οι Μπερλ Αιβς, Ρέιμοντ Μάσει.

Όπως έχει γράψει το Αθηνόραμα, στο «Ανατολικά της Εδέμ», η ιστορία του Κάιν και του Άβελ εκμοντερνίζεται αριστοτεχνικά, καθώς η έμφαση δίνεται στις δηλητηριώδεις συνέπειες της πατρικής καταπίεσης, με έναν υπερηχητικό Τζέιμς Ντιν να σωματοποιεί το άλγος που αυτή επιφέρει με κάθε ίντσα του κορμιού του. Ο James Dean λατρεύτηκε από το Αμερικανικό κοινό και όχι μόνο. Δυστυχώς πρόλαβε να γυρίσει & να πρωταγωνιστήσει σε μόλις 3 ταινίες καθώς το νήμα της ζωής του κόπηκε αιφνίδια σε δυστύχημα ενώ οδηγούσε στις 30 Σεπτεμβρίου 1955. Ήταν μόλις 24 ετών.  

Όπως λέγεται το «Ανατολικά της Εδέμ» ήταν η μοναδική από τις τρεις ταινίες του Τζέιμς Ντιν που προβλήθηκε στους κινηματογράφους ενώ εκείνος ήταν ακόμη ζωντανός και την οποία ο ηθοποιός μπόρεσε να δει ολοκληρωμένη. Η ταινία έλαβε 4 υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ κι ο Τζέιμς Ντιν έλαβε την πρώτη του μεταθανάτια υποψηφιότητα για το ρόλο του Κέιλεμπ Τρασκ.

Ο Τζέιμς Ντιν έπαιξε και στα φιλμ «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία - Rebel without a cause», 1955, σε σκηνοθεσία Νίκολας Ρέι και «Ο Γίγας -The Giant», σε σκηνοθεσία Τζορτζ Στίβενς. Για τον "Γίγα" έλαβε επίσης μεταθανάτια υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight