Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρέθυμνο: Εκδίκηση «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από τη δολοφονική επίθεση στον 69χρονο κτηνοτρόφο

Ρέθυμνο: Εκδίκηση «βλέπουν» οι Αρχές πίσ...

«Μίλησαν» οι κάμερες του ποιμνιοστάσιου

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη, που το πρωί της Παρασκευής (06/09), εισέβαλε σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή Βιλανδρέδο, στο Ρέθυμνο, και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον 69χρονο κτηνοτρόφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες τον Αρχών στρέφονται και σε πρόσωπα εκτός της οικογένειας που είχε εχθρότητα  με το θύμα, λόγω κτηματικών διαφορών, αφού ο πατέρας έχει άλλοθι όταν συνέβη η επίθεση και ο γιος του βρίσκεται στην φυλακή. Έτσι, εικάζεται πως τρίτο πρόσωπο ανέλαβε να επιτεθεί στον 69χρονο.

Μάλιστα, από το βιντεοληπτικό υλικό, προκύπτει ότι ο δράστης είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, αφού φορούσε κάτι σαν κουκούλα.

Επιπλέον, η αγριότητα της επίθεσης, καθώς ο δράστης εκτός από τους πυροβολισμούς φαίνεται πως έκοψε και τη γλώσσα του 69χρονου, για να μην μπορέσει να φωνάξει, «δείχνει» σύμφωνα με τις Αρχές ότι αυτοί που έδωσαν την εντολή στον δράστη ενήργησαν «εκδικητικά». Και αυτό καθώς, το θύμα φέρεται να μην ήθελε οι δύο οικογένειες να τα βρουν ή έτσι τουλάχιστον θεωρούσε η άλλη πλευρά.

Την ίδια στιγμή, εσπευσμένα σε ειδική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μεταφέρθηκε ο 69χρονος κτηνοτρόφος Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, σήμερα αναμένεται να τον εξετάσει ιατροδικαστής ώστε να ξεκαθαριστεί τι συνέβη με την γλώσσα του.

Ο γιος του θύματος υποστήριξε πως ο δράστης του έκοψε την γλώσσα για να μην φωνάζει.

«Τον βρήκα εγώ…τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς είχε “φάει” και του έκοψαν και τη γλώσσα. Επειδή φώναζε, μου λέει “φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα”. Από εκεί και έπειτα που διακομίστηκε με την μητέρα μου εδώ πέρα με το ασθενοφόρο, έχασε τις αισθήσεις του. Εγώ δεν… δεν ξανά επικοινώνησα με τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εμένα κάλεσε. Απ’ όταν έγινε μετά από πέντε λεπτά με πήρε τηλέφωνο», περιέγραψε στο MEGA ο γιος του θύματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές φορές ο πατέρας του είχε βρει σκισμένα τα λάστιχα του αγροτικού οχήματός του.

Το κίνητρο
Η συγκεκριμένη επίθεση στον 69χρονο, συνδέεται με τη δολοφονική επίθεση με καυστικό υγρό σε 26χρονο στον Κουμπέ Ρεθύμνου, στα τέλη Ιουλίου του 2024, καθώς το θύμα είναι ο γιος του. Για εκείνη την επίθεση είχαν συλληφθεί δύο άτομα, ένας εκ των οποίων βρίσκεται στη φυλακή.

Κίνητρο και των δύο δολοφονικών επιθέσεων, φέρεται να είναι διαφορές για μία έκταση γης στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου. Οι δύο οικογένειες βρίσκονται σε διαμάχη για αυτή την μικρής αξίας έκταση.

Ο γιος του 69χρονου κτηνοτρόφου είχε δεχθεί επίθεση με καυστικό υγρό
Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η επίθεση με το καυστικό υγρό που δέχτηκε ο 26χρονος γιος του κτηνοτρόφου, στις 31 Ιουλίου, στο Ρέθυμνο. Η υπόθεση φέρεται να σχετίζεται με τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο 69χρονος πατέρας του.

Τότε, οι δυο δράστες, που επέβαιναν πάνω σε ένα μηχανάκι, προσέγγισαν τον 26χρονο έχοντας το καυστικό υγρό σε μια διάφανη σακούλα και την άδειασαν πάνω στο κεφάλι του.

«Δεν είμαι καλά ακόμα εγώ. Έχω βγει από το νοσοκομείο. Έχω πρόβλημα στο μάτι, δεν βλέπω κανονικά. Δύο άγνωστοι που ήταν επάνω σε ένα scooter, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με τα κράνη που φορούσαν. Μόλις πάρκαρα για να πάω στην δουλειά ο ένας από αυτούς μου έριξε αγνώστου είδους καυστικό υγρό στο πρόσωπο και μου προκάλεσαν βλάβες», περιέγραψε το θύμα της επίθεσης με το καυστικό υγρό.

Για την επίθεση αυτή, έχουν συλληφθεί δύο άτομα, τα οποία και προφυλακίστηκαν. Το υγρό το κρατούσε ο δράστης που καθόταν στο πίσω μέρος της σέλας, ο οποίος, όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς, είχε κάνει μια συμφωνία με έναν συγχωριανό του θύματος που θα τον έκανε κατά 1.000 ευρώ πλουσιότερο. 

 enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις