Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΘ- Συλλαλητήριο: «Πρώτοι στην ακρίβεια, τελευταίοι στους μισθούς»- ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΘ- Συλλαλητήριο: «Πρώτοι στην ακρίβεια...

Ισχυρή αστυνομική παρουσία με διμοιρίες των ΜΑΤ

Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους για το μεγάλο συλλαλητήριο σωματείων στο πλαίσιο των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ.

Εργαζόμενοι, μέλη σωματείων και φορέων, φοιτητές, συνταξιούχοι και απλοί πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα αιτήματά τους, με κυριότερα τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η πορεία ξεκίνησε μετά από προσυγκέντρωση στην πλατεία της ΧΑΝΘ και κινείται επι της Τσιμισκή με κατεύθυνση προς δυτικά.

Στην κεφαλή της πορείας είναι το μπλοκ της μοτοπορειας των διανομέων και δεύτερο το μπλοκ μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας με μια μεγάλη σημαία.

Πρώτη Ενημέρωση: Στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες εργατικά σωματεία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Με κεντρικό σύνθημα «Πρώτοι στην ακρίβεια, τελευταίοι στους μισθούς. Απαιτούμε συλλογικές συμβάσεις παντού», μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΔΟΘ, άνεργοι, συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την ακρίβεια που σαρώνει τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων παντού, την πάταξη της αισχροκέρδειας, το δίκαιο φορολογικό σύστημα, τους αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις.

Στη συγκέντρωση δίνει το παρών μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κατηγορώντας σε δηλώσεις του την κυβέρνηση ότι υποστηρίζει την αισχροκέρδεια.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ομιλίες των εργατικών σωματείων ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης ανέφερε ότι και η σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού θα είναι ακόμη μια φιέστα καθώς στο καλάθι της κυβέρνησης δεν υπάρχει χώρος για τους υπαλλήλους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. “Η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις