Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Γιώργος Α. Παπανδρέου: Ο Νάσος είναι πάν...

Γιώργος Α. Παπανδρέου: Ο Νάσος είναι πάντα δίπλα σας με τις αξίες και τα ιδανικά του

Ευχές από τον πρώην Πρωθυπουργό

15 ΧΡΟΝΙΑ THEBEST
/

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τα γενέθλια των 15 χρόνων του thebest.gr, στέλνει τις ευχές του και επισημαίνει ότι οι άνθρωποι του thebest «επεδίωξαν από την πρώτη στιγμή να προσφέρουν ένα διαδικτυακό Μέσο Ενημέρωσης, στοχεύοντας να αλλάξουν τους υπάρχοντες όρους επικοινωνίας και δημόσιου διαλόγου. Αρχικά για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, αλλά όπως έδειξε η συνέχεια - και της χώρας ολόκληρης».

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρει: Πρωτοπόροι και δυναμικοί, με βαθιά πίστη στη σημασία της έγκυρης είδησης. Αφοσιωμένοι στην αξία της ανάδειξης της είδησης υπό το πρίσμα της ευρύτερης πραγματικότητας. Διαρκής η αγωνία τους για τη διατύπωση αξιόπιστης και κατά το δυνατόν πιο διεισδυτικής άποψης.  

Οι συντελεστές του thebest.gr επεδίωξαν από την πρώτη στιγμή να προσφέρουν ένα διαδικτυακό Μέσο Ενημέρωσης, στοχεύοντας να αλλάξουν τους υπάρχοντες όρους επικοινωνίας και δημόσιου διαλόγου. Αρχικά για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, αλλά όπως έδειξε η συνέχεια - και της χώρας ολόκληρης.

Η αλήθεια είναι ότι το δημιούργημά τους έγινε αμέσως ευρύτατα αποδεκτό και η επιδίωξή τους στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

15 χρόνια μετά, είμαι βέβαιος ότι, με τη σοφία της γνώσης και της εμπειρίας που τους προσέφερε αυτό το ενδιαφέρον αν μη τι άλλο ταξίδι, θα συνεχίσουν το έργο τους με μεγαλύτερη τόλμη και αποφασιστικότητα, αλλά και με την αναγκαία περίσκεψη που επιβάλλουν οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις των καιρών.

Από τη μια, είναι οι εντεινόμενες αδικίες και ανισότητες, η υποχώρηση δικαιωμάτων και ελευθεριών, η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής που αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη, για κοινωνική δικαιοσύνη και κράτος δικαίου και από την άλλη, είναι η υπερσυγκέντρωση πλούτου, εξουσίας και μέσων ενημέρωσης στα χέρια λίγων ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και η μετατροπή των social media σε εργαλεία διάχυσης ψευδών και κατασκευασμένων ειδήσεων και επιβολής ακραίων αντιλήψεων και πρακτικών.

Όλα μα όλα, συνιστούν μείζον ζήτημα Δημοκρατίας.

Σκοπός, η αναρρίχηση ή διατήρηση στην εξουσία αυταρχικών ηγετών και κυβερνήσεων, αλλά και ο έλεγχος υπερεθνικών οργανισμών προκειμένου να προωθούν συντηρητικές και αυταρχικές επιδιώξεις.

Σε αυτές τις προκλήσεις, έρχονται να προστεθούν η κλιματική κρίση και οι επιπτώσεις από τις τεχνολογικές κατακτήσεις και την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο ρόλος των ανθρώπων που υπηρετούν την ενημέρωση και την επικοινωνία υπό αυτές τις συνθήκες καθίσταται κρίσιμος, αλλά και περισσότερο απαραίτητος από ποτέ. Καλούνται σήμερα να αντιπαλέψουν ισχυρές δυνάμεις που απεργάζονται τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ. Καλούνται να συγκρουστούν με τη συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια λίγων που απομυζούν από τις κοινωνίες τις δημιουργικές τους προοπτικές.

Αλλά και πάλι, οι συντελεστές του thebest.gr, είμαι σίγουρος ότι διαθέτουν όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στο δύσκολο και απαιτητικό έργο τους.

Είμαι σίγουρος, γιατί γνωρίζω ότι ο δρόμος που ακολούθησαν από την αρχή και τους έφερε στη σημερινή πρωταγωνιστική θέση, ήταν ο δύσκολος δρόμος που οραματίστηκε και χάραξε ένας μαχητής της δημοσιογραφίας, του περιφερειακού Τύπου, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Ένας συνεπής και αποτελεσματικός αγωνιστής της δημοκρατίας και της προόδου.

Αγαπητοί συνεργάτες του thebest.gr,

Ο Νάσος Νασόπουλος, αγαπημένος φίλος και συνοδοιπόρος σε δημιουργικές εποχές, είμαι βέβαιος ότι, είναι πάντα δίπλα σας με τις αξίες και τα ιδανικά του, να σας συμπαραστέκεται στον δύσκολο δρόμο που επιλέξατε.

Ο Νάσος, ήξερε πώς να συμπαραστέκεται σε όσους είχαν ανάγκη και σε όσους επιζητούσαν μια συμβουλή, γιατί γνώριζε τη σημασία της προσφοράς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr