Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

H νέα αφίσα της «Εmily» υποκλίνεται στην ιστορική, alta moda της Ρώμης

H νέα αφίσα της «Εmily» υποκλίνεται στην...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η Λίλι Κόλινς φωτογραφήθηκε με ένα μουσειακό κόκκινο φόρεμα που έχει ετικέτα Roberto Capucci

Oπως έχετε καταλάβει, στη σειρά «Emily in Paris» η μόδα είναι πρωταγωνίστρια όπως η Λίλι Κόλινς.

Στο δεύτερο μέρος του 4ου κύκλου, η χαριτωμένη ηρωίδα φεύγει από το Παρίσι μπουχτισμένη από τα επαγγελματικά και τα αισθηματικά της. Η γνωριμία της με τον γοητευτικό Ιταλό Μαρτσέλο,  είναι η αφορμή για ειδυλλιακή dolce vita και ρομαντικές βόλτες σε Piazza di Spagna και Fontana di Trevi.

Αναμφίβολα με το χτένισμά της και τη χρήση βέσπας καταρχήν μνημονεύει το αξεπέραστο φιλμ «Διακοπές στη Ρώμη» με την Οντρει Χέπμορν. Ταυτόχρονα όμως τιμάει την ιστορία της alta moda στην αιώνια πόλη. Συγκεκριμένα, στην αφίσα των επεισοδίων που ξεκινούν στις 12/9  βλεπουμε την Emily με ένα κόκκινο φόρεμα με «στρώσεις» από φούστες.

Πρόκειται για ένα συλλεκτικό κομμάτι του κορυφαίου couturier Roberto Capucci, o οποίος γεννήθηκε στη Ρώμη και ξεχώρισε για τις πρωτοποριακές δημιουργίες του. Το 1958 έγινε διάσημος με τη σιλουέτα ρούχων «box line» και μετά ξεκίνησε να χρησιμοποιεί αναπάντεχα υλικά όπως χαλκό και πλαστικό.  Η τέχνη του ωρίμασε στο Παρίσι και επιστρέφοντας στη γεννέτειρα έγινε σήμα κατατεθέν. Το όνομά του συνδέθηκε με μοναδικά είδη σαν γλυπτά, από βαριά μεταξωτά. Αν και το 1980 αποσύρθηκε, λειτουργεί το Fondazione Roberto Capucci, για την προώθηση και διαφύλαξη του έργου του.

Η οικογένειά του αιφνιδιάστηκε με την επιλογή φορέματός του για το «Emily in Paris».Ο ανιψιός του Ενρίκο δήλωσε στον Ιταλικό Τύπο πανευτυχής αν και δεν ήξεραν τίποτα σαν συγγενείς.

Στο poster το φόρεμα «εννέα φούστες- nove gonne» του βετεράνου Capucci συνδυάζεται με μακριά γάντια, στενό παντελόνι και τα σατινέ γοβάκια I Love Vivier του οίκου Roger Vivier.  Kαι όλο το μονοχρωματικό outfit τραβάει μεμιάς το βλέμμα! Aνυπομονούμε για την πρεμιέρα στο Netflix

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View