Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Αμαλιάδα Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για κεφτεδάκια σολομού - Πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Αυτή η συνταγή είναι υγιεινή και απλή στην παρασκευή της

Αυτά τα υγιεινά κεφτεδάκια σολομού είναι ένας νόστιμος τρόπος να αυξήσετε την πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Είναι επίσης μια καλή λύση για να χρησιμοποιήσετε τον σολομό που σας έχει περισσέψει ή κονσέρβες σολομού. Αυτή η συνταγή είναι υγιεινή και απλή στην παρασκευή της, χρησιμοποιώντας βασικά υλικά που πιθανότατα υπάρχουν ήδη στο ψυγείο ή στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Υλικά για τη συνταγή

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο συν 2 κουταλιές της σούπας, χωρισμένες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
2 κονσέρβες αλατισμένου σολομού, χωρίς κόκαλα
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι ψωμί ολικής αλέσεως
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες για σερβίρισμα (προαιρετικό)
Κρεμώδη σάλτσα άνηθου για το σερβίρισμα (προαιρετικό)

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλινο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ.
  • Τοποθετούμε τον σολομό σε ένα μεσαίο μπολ και τον κόβουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το αυγό και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε 8 κεφτεδάκια.
  • Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε 4 κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από τη μία πλευρά, για 2-3 λεπτά.
  • Χρησιμοποιώντας μια φαρδιά σπάτουλα, τα γυρίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη πλευρά, 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και καλύπτουμε για να κρατηθούν ζεστά.
  • Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και 4 κεφτεδάκια, ρυθμίζοντας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά εάν χρειαστεί για να μην καούν.
  • Σερβίρετε τα κεφτεδάκια σολομού με σάλτσα άνηθου και φέτες λεμονιού, εάν επιθυμείτε.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life