Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρώτο κουδούνι και στην Πάτρα - Σε ποια σχολεία πήγαν Περιφερειάρχης και Δήμαρχος- ΦΩΤΟ

Πρώτο κουδούνι και στην Πάτρα - Σε ποια ...

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και νωρίτερα σήμερα χτύπησε το πρώτο κουδούνι και στα σχολεία της Πάτρας και της Αχαΐας.

Η χρονιά ξεκινά με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης έδωσε το παρών στο 4ο Γυμνάσιο ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στο 54ο  Δημοτικό Σχολείου Πατρών, στη συνέχεια παρέσστη στον Αγιασμό  στο 3ο Γενικό Λύκειο Πατρών και στις 10:00 στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας.

Δείτε φωτογραφίες από το 3ο Λύκειο και το 4ο Γυμνάσιο

 Νεκτάριος Φαρμάκης: «Νέα σχολική χρονιά, νέα διαδρομή…»

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρει:

Στο 54ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, στην περιοχή του Ψάχου, στο 3ο Γενικό Λύκειο Πατρών, στον Αγ. Ιωάννη Πράτσικα και στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, στην περιοχή του Ψαροφαϊου, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις τελετές των Αγιασμών και να ευχηθεί από κοντά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, για μία γόνιμη και όμορφη σχολική χρονιά, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια θα στέκει πάντα αρωγός των σχολικών κοινοτήτων της Δυτικής Ελλάδας και σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα προσπαθεί για τη διαρκή βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Εξάλλου, στο μήνυμά του με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Φαρμάκης αναφέρει τα εξής:

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί και το ξεκίνημα μίας νέας διαδρομής για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και οικογένειες.

Είναι μία διαδρομή με πολλές στροφές, απαραίτητη και πολύτιμη, που συνδέεται άμεσα με κάποιες από τις πιο σημαντικές αξίες στη ζωή κάθε ανθρώπου: Τη γνώση, την προκοπή, την αλληλεγγύη, τη διαρκή και μεγάλη προσπάθεια που όλοι πρέπει να κάνουμε για να γινόμαστε καλύτεροι και να κάνουμε καλύτερο και τον κόσμο μας.

Εύχομαι από καρδιάς αυτή τη διαδρομή να την απολαύσουν όλοι.

Εύχομαι κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητής να αγαπήσει τον μόχθο αλλά και τη χαρά της γνώσης. Κάθε εκπαιδευτικός να αισθανθεί φάρος πορείας για τα παιδιά του σχολείου του. Κάθε γονιός, να σταθεί με πάθος στο πλευρό του κοινού μας μέλλοντος.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους, μία πολύ καλή σχολική χρονιά, με υγεία.

Καλή αρχή, καλή πρόοδο!» 

 

Στο μήνυμά του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικης Ελλάδας αναφέρει:

Η σχολική Χρονια ξεκίνησε με χαμόγελα και αισιοδοξία
Το συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης , για τους μαθητές και τις μαθήτριες κάνει μια καινούργια αρχή και η παρουσία μας στα σχολεία επιβεβλημένη
?Τόνισα ότι δεν είναι μόνο σκοπός του σχολείου μας η βελτίωση της ευρυμάθειες μας , και η τόνωση των δεξιοτήτων μας αλλά και η διδασκαλία του ήθους , του αυτοσεβασμού και του σεβασμού στους συμμαθητές μας και στους καθηγητές μας αλλά και στο περιβάλλον
?Τώρα αυτά τα νέα παιδιά χτίζουν τις αναμνήσεις τους για τις οποίες δεν πρέπει να ντρέπονται όταν θα είναι ακαδημαϊκοί πολίτες
Αυτό σημαίνει ότι κανέναν δεν πρέπει να αφήνουν πίσω και να αγαπάνε την διαφορετικότητα
?Για μια καλύτερη κοινωνία θελουμε ολοκληρωμένους πολίτες που να πατάνε γερά στα πόδια τους , και όχι αποκλίνουσες προσωπικότητες
?Μια παρέα όλα τα παιδιά που να εκτιμούν την προσπάθεια των δασκάλων τους για την μετάδοση της γνώσης
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Οι φωτό είναι από το 15ο γυμνάσιο και από το Μουσικό Σχολείο με ευχαριστίες για την φιλοξενία τους
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους διευθυντές κκ Δωρη και Καράγιαννη με την ευχή να εκπληρώσουν τους στόχους τους

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχεται με μήνυμά του, καλό ξεκίνημα και καλή χρονιά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα σχολεία.

«Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, μια δημιουργική σχολική περίοδο.

Να γελάσετε, να χαρείτε, να προβληματιστείτε, μα πάνω απ’ όλα να μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε, να μαθαίνετε κάθε μέρα και κάτι καινούριο, ώστε να είστε σε θέση να εξηγήσετε τον κόσμο, για να καταφέρετε στο μέλλον να τον αλλάξετε.

Μαζί, έχουμε το καθήκον να είναι τα σχολεία μας αντάξια του μέλλοντος που θέλουμε για τα παιδιά μας.

Παλεύουμε σε ένα κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον εχθρικό, που μας βάζει σοβαρά εμπόδια για την ικανοποίηση των στόχων μας.

Τις ίδιες δυσκολίες συναντούν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, αλλά και οι γονείς. Γι’ αυτό πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, τους αγώνες μας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων και των αντίστοιχων Υπηρεσιών του Δήμου.

Γιατί πρώτη προτεραιότητα της κοινωνίας μας πρέπει να είναι τα παιδιά, η μόρφωσή τους, το περιβάλλον που τους προσφέρουμε στο σχολείο, στο σπίτι και τη γειτονιά, ως κοινωνική συγκρότηση. Να μη συνηθίζουν τον πόλεμο, τη δυστυχία, τις χαμηλές προσδοκίες για τη ζωή.

Αξίζετε πολλά περισσότερα!

Σ’ αυτό το δρόμο θα είμαστε δίπλα σας, όπως μας έχετε δει να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και μαζί θα παλέψουμε για όσα δικαιούστε και σας αξίζουν.

Καλή αρχή, υγεία και δύναμη σε όλους».

 

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ

ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος

Πάτρεων, Κώστας Πελετίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί, σχολεία του Δήμου μας, για να ευχηθούν καλό ξεκίνημα και καλή χρονιά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους εργαζόμενους στα σχολεία.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα στην πλατεία Μαρούδα (4ο και 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο), ενώ Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, παραβρέθηκαν σε διάφορα σχολεία του Δήμου μας.

 

Ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του προς τους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος που επισκέφθηκε, ανέφερε τα εξής:

«Καλή χρονιά σε όλους σας! Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε μαζί σας γιατί σας εμπιστευόμαστε. Για να πορευτείς στη ζωή λεβέντικα πρέπει να έχεις γνώσεις και αυτές θα αποκτήσετε από σήμερα στο σχολείο σας. Τι σημαίνει να έχουμε γνώσεις; Σημαίνει ότι μπορούμε να εξηγούμε τι γίνεται γύρω μας, αλλά και να κρίνουμε, να εξηγούμε και γενικά να καταλαβαίνουμε τι γίνεται γύρω μας, με αποτέλεσμα να μπορούμε να κρίνουμε το καλό από το κακό, το δίκιο από το άδικο. Αυτό χρειάζεται η κοινωνία μας, που εσείς είστε που θα την οδηγήσετε τα επόμενα χρόνια. Είναι δικαίωμα και υποχρέωσή σας να αγωνιστείτε για την γνώση και χαιρόμαστε που έχετε δίπλα σας εκπαιδευτικούς, που μπορούν να σας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ένα από αυτά που συζητούσαμε νωρίτερα με τους καθηγητές σας, αφορά τη δική σας ζωή στο σχολείο. Αναρωτιόμασταν, πόσο δίκιο είναι, να χτίζουν κάποιοι την προσωπική τους ευτυχία και ευημερία με τα χρήματα των γονιών σας και να μην υπάρχουν χρήματα για να λειτουργούν τα σχολεία μας όπως πρέπει και δικαιούστε εσείς, η νεολαία μας.

Προχωρήστε, σας εμπιστευόμαστε! Πάρτε τα πράγματα στα χέρια σας, δημιουργήστε τις προϋποθέσεις, για ένα καλύτερο μέλλον».

Η Γεωργία Ντάτσικα στο 20ο Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Αρόης

"Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είχα την τιμή και την χαρά να παρευρεθώ στον Αγιασμό του 20ου Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Αρόης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας!" αναφέρει σε ανάρτησή της και προσθέτει:
"Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη για τη χρονιά που ξεκινά. Το σχολείο αποτελεί το θεμέλιο της εκπαίδευσης και της καλλιέργειας των νέων γενεών, που είναι το μέλλον της κοινωνίας μας!
Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, είναι σημαντικό να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον φιλικό, δημιουργικό και ασφαλές για τα παιδιά μας. Η εκπαίδευση δεν είναι μόνο γνώση, αλλά και η ανάπτυξη αξιών όπως η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και η υπευθυνότητα.
Εύχομαι από καρδιάς καλή σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες και όμορφες εμπειρίες. Είμαστε στο πλευρό σας για να συμβάλουμε στην επίτευξη των στόχων σας και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και τις οικογένειες τους.
Καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά, με υγεία, υπομονή, επιμονή, πίστη και δύναμη ψυχής και στους εκπαιδευτικούς μας!
Με την Παναγία προστάτιδα και οδηγό, ας είναι αυτή η σχολική χρονιά γεμάτη ευλογία και καρποφορία για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις