Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στον παράδεισο του επιχειρηματία Φίλιππου Καμίση- «Ήταν το όνειρό μου», λέει για το αγρόκτημα- «ψυχοθεραπευτήριο» της Εγλυκάδας- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στον παράδεισο του επιχειρηματία ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ένα αγρόκτημα, διαφορετικό από τα άλλα

Μόλις μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας, στην Εγλυκάδα, θα συναντήσει κανείς ένα αγρόκτημα, διαφορετικό από τα άλλα.

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο γνωστός επιχειρηματίας οπτικών ειδών Φίλιππος Καμίσης, έχει το δικό του «ψυχοθεραπευτήριο» όπως λέει στο thebest.gr, όπου καθημερινά απολαμβάνει την παρέα, όχι και τόσο λίγων, ζώων. Ελάφια, καναρίνια, σκύλοι, γάτες, φασιανοί, ορτύκια, περιστέρια, γαλοπούλες, χήνες, πάπιες, κότες είναι μερικά από τα ζώα που φιλοξενεί στο αγρόκτημά του.

Ανάμεσα σε όλα αυτά τα ζώα που φροντίζει, και η αδυναμία του: Ο Ζάχος! «Είναι ένα σκύλος, ελληνικός ποιμενικός, ο οποίος είναι και ο πιο ένθερμος απέναντί μου. Έχω έξι σκυλιά της ίδιας ράτσας και τους έχω μεγάλη αδυναμία. Είναι αυτά, που σε νιώθουν και σε καταλαβαίνουν περισσότερο. Είναι απίστευτη η χαρά, όταν βλέπεις ακόμα και τα καναρίνια, περίπου 200, μόλις σε βλέπουν να μαζεύονται για να τους βάλεις φαγητό».

Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε, στο να στήσει την φάρμα του; «Ήταν το όνειρο μου! Από μικρός είχα επαφή με ζώα και κήπους. Πάντα σκεφτόμουν ότι όταν μπορέσω θα κάνω κάτι τέτοιο, για να ασχοληθώ και να περνάει η ώρα μου ευχάριστα, μαζί με τους φίλους μου. Παρότι κουραζόμαστε, περνάμε καλά και ίσως είναι και αυτό που με διατηρεί, να κάνω δουλειές. Είμαι σε μια διαρκή κίνηση, δεν κάθομαι. Το σκάλισμα, το πότισμα, η φροντίδα των ζώων είναι καθημερινότητα».

Η περιποίηση ενός τέτοιου αγροκτήματος, απαιτεί να διαθέσεις αρκετή ώρα. «Κάθε απόγευμα που δεν δουλεύω και σαββατοκύριακα είμαι εκεί και φροντίζω τα ζώα μου, τα ταΐζω, τα ποτίζω, τα καθαρίζω. Και μόνος μου, αλλά και παρέα με συγγενείς και φίλους» αναφέρει ο κ. Καμίσης και προσθέτει: «για όλα αυτά έχω την στήριξη της οικογένειάς μου, γιατί κάποιες ώρες θα πάω στο αγρόκτημα, δεν θα είμαι στο σπίτι. Είναι όλοι μαζί μου σε αυτό. Χρειάζεται και αυτή η ψυχοθεραπεία γιατί τα χρόνια περνάνε».

Στο αγρόκτημά του, δεν υπάρχουν σπάνια ήδη ζώων και δεν είναι και αυτός ο σκοπός του. Όπως μας λέει, «ίσως οι γαλοπούλες που είναι καφέ χρώμα και όχι μαύρες και λευκές όπως συνήθως, τραβούν λίγο παραπάνω το ενδιαφέρον των φίλων μου γιατί δεν έχουν ξαναδεί».

Πέρα όπως από τη φάρμα του με τα ζώα, έχει και ένα κήπο με λαχανικά.  «Φυτεύουμε και βγάζουμε, σχεδόν απ’ όλα, φασολάκια, μελιτζάνες, ντομάτες και αλλά κηπευτικά. Ευχάριστο είναι ότι έρχονται και φίλοι και βοηθούν και φυσικά παίρνουν και κάποια από τα προϊόντα. Όπως και αυγά από τις κότες μου, επειδή είναι πάρα πολλά, δίνω και απ’ αυτά». Το επόμενο σχέδιό του, είναι να φτιάξει ένα θερμοκήπιο. «Είναι σχεδόν έτοιμο, έχω βρει το χώρο και ετοιμαζόμαστε να φυτέψουμε προϊόντα που ευδοκιμούν το χειμώνα, δηλαδή μπρόκολα, κουνουπίδια, μαρούλια, λάχανα αλλά και ντομάτες, που πιστεύω ότι μιας και ο χειμώνας δεν είναι τόσο βαρύς, θα έχουμε μια παραγωγή». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις