Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Michael Anastassiades: Από την Κύπρο στην a- list του παγκόσμιου design κατά το περιοδικό AD

Michael Anastassiades: Από την Κύπρο στη...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Διαβάσαμε την καθιερωμένη λίστα για τους 100 καλύτερους σχεδιαστές χώρων στον κόσμο

Την διεθνή ελίτ της χρονιάς στο χώρο του design παρουσίασε το γνωστό περιοδικό AD  ξεχωρίζοντας και έναν καταξιωμένο σχεδιαστή από την Κύπρο. Εχει καθιερώσει αυτό τον ετήσιο «οδηγό», τιμώντας 100 ταλέντα στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση. Ο Michael Anastassiades αναφέρεται μάλιστα στην τιμητική δεύτερη θέση για το 2024, έστω κι αν η παράθεση δεν έχει αριθμούς.

 O διάσημος Kύπριος σχεδιαστής που δημιουργεί έπιπλα και φωτιστικά έχοντας καθιερώσει μια δική του γλώσσα σε φόρμες, έχει συνδέσει το ταλέντο του με κορυφαίες εταιρείες όπως Alessi, Flos, Euroluce.

Ο designer όπως εμφανίζεται στο περιοδικ...

Ο designer όπως εμφανίζεται στο περιοδικό (φωτο Piergiorgio Sorgetti)

Οι λάμπες «Bamboo»

Οι λάμπες «Bamboo»

Τα βάζα «Trumpet» για την Alessi

Τα βάζα «Trumpet» για την Alessi

Ζει και δημιουργεί με βρετανική έδρα. Aπόφοιτος του Imperial College του Λονδίνου, πήρε master στο βιομηχανικό design από το Royal College of Art. Ιδρυσε το δικό του ομώνυμο studio το 1994 και ακολούθησε το εμπορικό του brand το 2007.  

Εργα του φιγουράρουν στις μόνιμες collections του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης – MOMA, στο Art Institute του Σικάγου, στο Victoria & Albert Museum του Λονδίνου. Εχει αποσπάσει διάφορες διακρίσεις μεταξύ των οποίων το βραβείο Designer of the Year στα Elle Decoration International Design Awards (2019), το The Design Prize (2019), το Maison &Objet (2020). Φέτος μάλιστα τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του στο design από το βασιλιά Κάρολο. Στην Ελλάδα θαυμάζουμε εδώ και χρόνια κομμάτια του στα καταστήματα Deloudis. 

Φωτιστικό για τη Flos

Φωτιστικό για τη Flos

Ο 57χρονος Κύπριος δημιουργός συναγωνίζεται ηχηρά ονόματα που διαπρέπουν σε κατοικίες, ξενοδοχεία, επαγγελματικούς χώρους, προιόντα κ.α. εντυπωσιάζοντας με την ευρηματικότητα και την πειραματική του ματιά. Πρώτος- πρώτος αναφέρεται πάντως στη λίστα ο Massimo Adario, γέννημα θρέμμα της Ρώμης και απόφοιτος του πανεπιστημίου Sapienza. Tα τελευταία κτιριακά projects του από την Ιταλία ως το Λος Αντζελες θεωρήθηκαν εκπληκτικά.

Wendy Andreu, Aline Asmar d’Amman, Tristan Auer Franklin Azzi, Francesco Balzano Elliott Barnes Erwan et Ronan Bouroullec, Martin Brudnizki, Casa Muñoz, Dimore Studio Vincent Darré, Beata Heuman συγκαταλέγονται επίσης στην αφορόκρεμα του design και τους αναφέρουμε ενδεικτικά. Προσφέρονται για να τους «μελετήσετε» και να εμπνευστείτε από τα κατορθώματά τους.

Ειδήσεις Τώρα

Πάτρα: Στον παράδεισο του επιχειρηματία Φίλιππου Καμίση- «Ήταν το όνειρό μου», λέει για το αγρόκτημα- «ψυχοθεραπευτήριο» της Εγλυκάδας- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Τζένιφερ Λόπεζ: Όχι θα κάτσει να σκάσει… ήταν εντυπωσιακά ντυμένη στο Τορόντο

Avant garde εκθέματα στην Πειραιώς: 20 εικαστικοί «μιλούν» για προσφυγιά και ρατσισμό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View