Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Το πρόγραμμα προβολών στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο έως τις 18-9-2024

Το πρόγραμμα προβολών στο θερινό σινέ Κά...
Μαρτάτος Tάκης

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Ισπανική ταινία "Τεχνητή Δικαιοσύνη" που κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα 12-9 ενώ από τις 16 έως και τις 18-9 θα συνεχιστεί & το φιλμ "Ο Δάσκαλος που Υποσχέθηκε τη Θάλασσα"

Παρά τον άστατο καιρό των προηγουμένων ημερών, το θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο Πατρών συνεχίζει τις προβολές του στον υπέροχο χώρο του στην καρδιά του Ρίου.

Aπό την Πέμπτη 12/9 έως την Κυριακή 15/9 με ώρα έναρξης 21:30 θα προβάλλεται η Ισπανικής παραγωγής ταινία με τίτλο “Τεχνητή Δικαιοσύνη – Justicia Artificial” σε διανομή από τη Flisvos Films. Το φιλμ σε σενάριο και σκηνοθεσία Σιμόν Κασάλ, κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες στις 12 Σεπτεμβρίου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΕΣΕΓΚΙ (Ο Γιατρός Έχει Κέφια), ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΑΜΑΝ (Κελί 211) και ΤΑΜΑΡ ΝΟΒΑΣ (Η Θάλασσα Μέσα Μου).

Είδος: Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας.

Διάρκεια : 98 λεπτά.

Γλώσσα : Ισπανικά.

Στο εγγύς μέλλον, η κυβέρνηση σκοπεύει να αντικαταστήσει τους δικαστές με λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης, στην προσπάθειά της (ή υλοποιώντας τη δέσμευσή της) να αυτοματοποιήσει και να αποπολιτικοποιήσει το δικαστικό σύστημα. Η Κάρμεν Κόστα, διακεκριμένη δικαστής, έχει προσκληθεί να αξιολογήσει αυτή την πρωτοφανή στα χρονικά διαδικασία. Ωστόσο, όταν ο δημιουργός του λογισμικού εξαφανίζεται, η Κόστα συνειδητοποιεί ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι θα πρέπει να πολεμήσει τα ισχυρά συμφέροντα που κινούν τα νήματα (ή που κυριαρχούν) στα υψηλότερα κλιμάκια του κράτους.

Μια ταινία που πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα τη συζήτηση για τα όρια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Πρόκειται για παραγωγή της πολυβραβευμένης Tornasol Media. Η «ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΚΑ.Ι.ΟΣΥΝΗ» συνδυάζει νουάρ και πολιτικές συνωμοσίες, ενώ αποκαλύπτει τις σκοτεινές συναλλαγές των πολυεθνικών λόμπι. Η πρωταγωνίστρια Βερόνικα Εσεγκί (Ο Γιατρός Έχει Κέφια), έχει υπάρξει τέσσερις φορές υποψήφια για Goya, και πλαισιώνεται από δύο νικητές βραβείου Goya (του Ισπανικού Όσκαρ), τον Αλμπέρτο Αμάν (Κελί 211) και τον Ταμάρ Νόβας (Η Θάλασσα Μέσα Μου).

Η συγκεκριμένη ταινία εξετάζει τα όρια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Από την Δευτέρα 16/9 έως και την Τετάρτη 18/9 στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο θα υπάρχουν δύο προβολές.

Ώρα έναρξης: 20:00

«Ο Δάσκαλος που υποσχέθηκε τη Θάλασσα»

Ισπανική παραγωγή, 2023, έγχρωμο.

Παραγωγή: Φρανσέσκ Εσκριμπάνο, Λάουρα Φερνάντες Μπρίτες, Κάρλος Φερνάντες, Τόνο Φολγκουέρα, Τόνι Σολέρ.

Σκηνοθεσία: Πατρίσια Φοντ

Σενάριο: Αλμπέρτ Βαλ

Φωτογραφία: Νταβίντ Βαλντεπέρεζ

Μοντάζ: Ντάνι Αρέγκουι

Μουσική: Νατάσα Αρίζου ντελ Βάλε

Πρωταγωνιστούν: Ενρίκ Αουκέρ, Λάια Κόστα

Διάρκεια: 105 λεπτά

Διανομή: ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ.

Οι μνήμες του εμφυλίου πολέμου στοιχειώνουν ακόμα το ισπανικό παρόν, το οποίο προσπαθεί να ρίξει όσο περισσότερο φως γίνεται στο πολλαπλά σκοτεινό παρελθόν του. Οι εκσκαφές μαζικών τάφων από τη δεκαετία του ’30 όλο και πληθαίνουν (θυμηθείτε τις αλμοδοβαρικές "Παράλληλες Μητέρες"), αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες γεγονότων σαν αυτά που εξερευνά η Αριάδνα, η οποία ανακαλύπτει ότι ο υπέργηρος παππούς της ψάχνει κρυφά τα ίχνη του πατέρα του, ο οποίος είχε εξαφανιστεί κατά τον Εμφύλιο. Αποφασίζει τότε να ταξιδέψει ως τη γενέτειρά του, ένα ορεινό χωριό στον Βορρά, όπου θα μάθει την ιστορία του, αλλά κι εκείνη του δασκάλου Άντονι Μπενάγιες.

Χαρισματικός εκπαιδευτικός, θαρραλέος ακτιβιστής και ένθερμος αντιφασίστας, ο Μπενάγιες άφησε πίσω του ένα σύντομο, μα σημαντικό έργο, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές, απελευθερωτικές ιδέες και μεθόδους, παρόμοιες με του Γάλλου παιδαγωγού Σελεστέν Φρενέ. Η Πατρίσια Φοντ τον βιογραφεί με ένα δράμα εποχής στην υπηρεσία της ιστορικής μνήμης. Λιτό, εύστοχο και αναπόφευκτα αγιογραφικό, διαθέτει συναίσθημα και μια έντιμη λαϊκότητα, χωρίς να γίνεται ποτέ ρετρό.

Ώρα έναρξης: 22:00

Η επίσης Ισπανική ταινία «ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» σε σενάριο και σκηνοθεσία Σιμόν Κασάλ.

Διάρκεια : 98 λεπτά.

Το φιλμ εστιάζει στη ζωή της Κάρμεν Κόστα, μιας διακεκριμένης δικαστού που καλείται να αξιολογήσει τη διαδικασία αντικατάστασης των δικαστών από λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης. Σύντομα, η Κόστα θα ανακαλύψει ότι η ζωή της βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, καθώς προσπαθεί να αποκαλύψει τις σκοτεινές συναλλαγές που κρύβονται πίσω από την πρωτοφανή αυτή διαδικασία.

ΣΙΝΕ ΚΑΣΤΡΟ ΡΙΟΥ  

ΤΗΛ 2610994765.

www.cinekastro.wordpress.com

"Ο Δάσκαλος που Υποσχέθηκε τη Θάλασσα".

"Ο Δάσκαλος που Υποσχέθηκε τη Θάλασσα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil