Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Xανιά: Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε στον Πλατανιά - Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

ΦΩΤΟ parakritika.gr

ΦΩΤΟ parakritika.gr

Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία - Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών - Εστάλησαν δύο μηνύματα 112

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει οριοθετηθεί και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Επίσης δεν υπάρχει κίνδυνος για σπίτια, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις.

 Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Οριοθετήθηκε, αργά το απόγευμα, η μεγάλη φωτιά κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες και σπίτια στον Πλατανιά Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα λεπτά πριν από τις 17:00 ήχησε το 112, ενημερώνοντας όσους είναι στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα και στη συνέχεια εστάλη και δεύτερο μήνυμα 112 το οποίο ζητούσε από τους κατοίκους που βρίσκονταν στην πλατεία του Πλατανιά και δυτικά να απομακρυνθούν δυτικά προς Γεράνι μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Η κατάσταση ήταν νωρίτερα πολύ δύσκολη, καθώς οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών, οχήματα κάηκαν και τουρίστες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν με τις βαλίτσες τους από τα ξενοδοχεία. Παράλληλα, ο καπνός δημιούργησε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Εκτός ελέγχου η φωτιά που ξέσπασε στον Πλατανιά Χανιών με το 112 να στέλνει μηνύματα εκκένωσης το απόγευμα της Τετάρτης. Στις Πυροσβεστικές δυνάμεις έχει σημάνει συναγερμός λόγω των πολύ υψηλών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

 Συγκεκριμένα ενημερώνει όσους βρίσκονται στην πλατεία Πλατανιά Χανίων και δυτικά απομακρυνθείτε δυτικά προς Γεράνι μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού. Η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στα σπίτια του οικισμού και κατακαίει χαμηλή βλάστηση κινούμενη με ακαθόριστο τρόπο.

Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία
 Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον οικισμό ενώ συναγερμός έχει σημάνει για τρεις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή.  Λίγο νωρίτερα, οι Αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν οι εν λόγων ξενοδοχειακέςμονάδες που ήταν γεμάτες με τουρίστες που παραθέριζαν στην Κρήτη.

Μέχρι στιγμής έχουν κινητοποιηθεί 29 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ επιχειρούν από αέρος και 2 Πυροσβεστικά ελικόπτερα. Όλα δείχνουν πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από καλαμιές κοντά σε ξενοδοχειακή μονάδα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.  

 Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις
 Η κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζεται με ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

 Μαζί με τα 11 πυροσβεστικά που έσπευσαν στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί επιπλέον 19 οχήματα από όμορες Περιφερειακές Ενότητες. Επίσης μεταβαίνουν δυο ομάδες δασοκομαντοςκαι άλλη μια εναέρια ομάδα δασοκομαντος με ένα ελικόπτερο. Συνολικά επιχειρούν τρία ελικόπτερα στο πύρινο μέτωπο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις