Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκόπηση GPO: Πώς βλέπουν οι πολίτες τις εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση GPO: Πώς βλέπουν οι πολίτες ...

Τα ποσοστά των κομμάτων

Προβάδισμα άνω των 15 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ από το δεύτερο κόμμα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Star.

Το κυβερνών κόμμα βλέπει τα ποσοστά του να έχουν πέσει στο 27,2% με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατρακυλήσει στην τρίτη με το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση να πλησιάζουν απειλητικά. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

Νέα Δημοκρατία 27,2%,
ΠΑΣΟΚ 11,8%,
ΣΥΡΙΖΑ 9,3%,
ΚΚΕ 8,3%,
Ελληνική Λύση 8,1%,
Φωνή Λογικής 4,1%,
Πλεύση Ελευθερίας 3,5%,
ΝΙΚΗ 2,7%
Νέα Αριστερά 2%.

Δημοφιλέστερος ο Κουτσούμπας

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός καθώς ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι πρώτος με μικρή διαφορά. Άλλωστε αναφορικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θετικά τις αποτιμά το 39,2% ενώ το 57,4% τις αποτιμά αρνητικά.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ
 Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 57,4% μάλλον συμφωνεί ή συμφωνεί με την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασελάκη η οποία οδήγησε σε νέες εσωκομματικές εκλογές. ΑΠό την άλλη διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί το 40%.

 Πάντως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καταλληλότερο για αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα με 42,8%, ενώ ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%. Τρίτος ο Σωκράτης Φάμελλος με 17,9% και ακολουθούν Παύλος Πολάκης με 7,4%, Όλγα Γεροβασίλη με 4,7%, Νικόλας Φαραντούρης με 2,3% και Απόστολος Γκλέτσος 1,2%.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ
 Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 35,2% θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να επανεκλεγεί Πρόεδρος, ενώ το 59% προτιμά να εκλεγεί άλλο πρόσωπο.

Κυβερνητικές πολιτικές
 Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, με ποσοστό 78,7% , θεωρούν ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί η μεταναστευτική πολιτική.

 Υπέρ του μέτρου της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία τάσσεται το 83,6%. Οι πολίτες, σε ποσοστό 61,7% θεωρούν ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και ακολουθεί η βελτίωση του συστήματος υγείας με 43,2%.

 Πάντως, το 65,7% κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ το 33,3% τiς κρίνει θετικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις