Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Στεφανία Γουλιώτη: 24 ώρες με 100 διαφορετικούς άνδρες στη Στέγη, ένα ερωτικό θέαμα- εμπειρία

Στεφανία Γουλιώτη: 24 ώρες με 100 διαφορ...

Η περιζήτητη ηθοποιός τολμάει μια επαναλαμβανόμενη σκηνή που ξενύχτησε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Τορόντο

«The Second Woman» των Αυστραλών Nat Randall και Anna Breckon. 

Μια γυναίκα επαγγελματίας ηθοποιός επαναλαμβάνει για 24 ώρες επί σκηνής την ίδια ολιγόλεπτη σκηνή χωρισμού ενός ζευγαριού, με 100 διαφορετικούς άνδρες ή μη δυαδικά και queer άτομα διαφορετικής ηλικίας, ιθαγένειας και επαγγέλματος να εναλλάσσονται στον ρόλο του παρτενέρ της. Το εγχείρημα έκανε αίσθηση και κράτησε άγρυπνες τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, τη Βαρκελώνη και το Τορόντο. Θα συμβεί το ίδιο και στην Αθήνα;

Με αφορμή αυτή την παράσταση, η γνωστή ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη βρήκε πρόσφορο έδαφος να αντιμετωπίσει κατάματα την πολυπλοκότητα των σύγχρονων σχέσεων και να αναλογιστεί γύρω από αυτές. «Αυτό που μας δυσκολεύει στις ανθρώπινες σχέσεις είναι ότι ο καθένας λειτουργεί με τις δικές του πεποιθήσεις. Είμαστε αγκυλωμένοι στα σχήματα που έχουμε φτιάξει και πιστεύουμε για τον τρόπο λειτουργίας μιας σχέσης. Περιμένουμε ο άλλος να δρα με τον δικό μας κώδικα» αναφέρει. 

Όπως εξηγεί «Είδα την παράσταση στο Holland Festival στο Άμστερνταμ με την Georgina Verbaan, μια συγκλονιστική Ολλανδή ηθοποιό, γεγονός που ανέβασε τον πήχη και με άγχωσε, όχι ως προς τη διαδικασία και τη συνάντηση με 100 διαφορετικά σώματα, πρόσωπα, ιδιοσυγκρασίες, αλλά ως προς το βάθος της ερμηνείας της.

Με έχει επηρεάσει βαθιά η ερμηνεία της Verbaan, αλλάζοντας μέσα μου τι σημαίνει αυτή η 24ωρη συνθήκη. Αυτό που θα κάνω δεν θα το ονόμαζα ρόλο, αλλά απαιτητική περιπέτεια. Τους ρόλους τους αντιμετωπίζεις σαν μια κατασκευή κι εδώ μιλάμε για το λιγότερο κατασκευασμένο πράγμα που έχω αντιμετωπίσει. Η ανταπόκριση της ηθοποιού στο απρόβλεπτο της στιγμής είναι που έκανε την ερμηνεία που είδα συγκλονιστική. Η ακρίβεια, το βάθος και το χιούμορ της όρισαν μέσα μου το αίσθημα μιας σπουδαίας ερμηνείας.

Μιλάμε για έναν εντελώς απρόβλεπτο διάλογο επτά λεπτών, στη διάρκεια του οποίου περνάει όλη η πορεία της σχέσης ενός ζευγαριού: από τη γνωριμία, το φούντωμα και τη διαπραγμάτευση της συνύπαρξης, μέχρι την αποτυχία, τον χωρισμό και την εκδίκηση. Όλα ξεδιπλώνονται με άλλη δυναμική κάθε φορά».

Ειδήσεις Τώρα

VMAs: Με Dior o… «τυφώνας» Τέιλορ Σουίφτ, η Πάρις Χίλτον φόρεσε Celia Kritharioti

Πατρών- Κορίνθου: Πώς έγινε το θανατηφόρο στην Παναγοπούλα- Τι λέει η αστυνομία

Michael Anastassiades: Από την Κύπρο στην a- list του παγκόσμιου design κατά το περιοδικό AD

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View