Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

«Αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να κάνετε πριν κοιμηθείτε για ένα καθαρό σπίτι» - Τι συμβουλεύει ειδικός

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Πηγή φωτογραφίας: freepik

Δείτε αναλυτικά

Ένας ειδικός στον καθαρισμό αποκαλύπτει τη μοναδική δουλειά του σπιτιού που πρέπει να γίνεται πριν πάτε για ύπνο ως μέρος μιας απλής 20λεπτης βραδινής ρουτίνας για να διατηρήσετε το σπίτι σας τακτοποιημένο και να μειώσετε το άγχος.

Όταν είστε κουρασμένοι και απλά θέλετε να πάτε για ύπνο, το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας είναι πιθανώς να βουρτσίσετε τα δόντια σας ή να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, παρόλο που όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνει. Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη οικιακή εργασία που οι ειδικοί στον καθαρισμό επιμένουν να προσθέσετε στη βραδινή σας λίστα υποχρεώσεων.

 Συμβουλές για ένα καθαρό σπίτι – Η δουλειά που πρέπει να κάνετε πριν κοιμηθείτε
Με τον καθαρισμό να φαίνεται σαν βουνό για πολλούς, οι άνθρωποι συχνά στρέφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για συμβουλές και κόλπα για να κάνουν τις δουλειές λιγότερο βαρετές. Ευτυχώς, υπάρχει μια μέθοδος καθαρισμού που έχει στόχο να διατηρεί το σπίτι σας τακτικό χωρίς την ανάγκη για μαραθώνιες συνεδρίες καθαρισμού.

Οι ειδικοί καθαρισμού της Rainbow Rubbish Removals έχουν δημιουργήσει μια 20λεπτη βραδινή ρουτίνα για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και να μειώσετε το άγχος, συμπεριλαμβανομένης μιας απαραίτητης εργασίας πριν κοιμηθείτε.

Ο Miroslav Radov, ο διευθυντής στην εταιρεία Rainbow Rubbish Removals, λέει: «Η ενσωμάτωση μικρών εργασιών στην καθημερινή σας ρουτίνα είναι μια εύκολη στρατηγική για τη διατήρηση ενός τακτοποιημένου σπιτιού και τη μείωση του συνολικού φόρτου εργασίας και του άγχους».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε βρώμικα τα πιάτα πριν κοιμηθείτε.

 Καθημερινές συμβουλές για ένα καθαρό σπίτι

Πλύνετε τα πιάτα – 5 λεπτά

Τακτοποίηση – 5 λεπτά

Καθαρίστε τις επιφάνειες – 3 λεπτά

Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα ή σκούπισμα – 5 λεπτά

Τακτοποιήστε τα μαλακά έπιπλα – 2 λεπτά

Πλύσιμο πιάτων 

Μην αφήνετε τα πιάτα βρώμικα όλη τη νύχτα. Είτε τα πλένετε στο χέρι είτε χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων, ένα γρήγορο πλύσιμο εξασφαλίζει ένα νέο ξεκίνημα το πρωί. Τα βρώμικα πιάτα αποτελούν εστία ανάπτυξης βακτηρίων και μικροβίων στην κουζίνα. Το να τα αφήνετε να μουλιάσουν μπορεί να απελευθερώσει χιλιάδες μικρόβια σε όλη την κουζίνα ενώ κοιμάστε. Επιπλέον, η τήρηση μιας σταθερής ρουτίνας πλυσίματος πιάτων το βράδυ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση των μυγών και των οσμών.

Τακτοποίηση 

Τακτοποιήστε τα παιχνίδια, τα παπούτσια ή άλλα μικρά αντικείμενα και αδειάστε τους κάδους απορριμμάτων εάν έχουν γεμίσει. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ακαταστασία μπορεί να εντείνει τα συναισθήματα άγχους, της ανησυχίας και κατάθλιψης.

Καθαρισμός επιφανειών 

Από την κουζίνα μέχρι το τραπέζι του καφέ, σκουπίστε τις επιφάνειες που έχετε χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας με ένα αντιβακτηριακό καθαριστικό. Οι πάγκοι εργασίας της κουζίνας μπορεί να φιλοξενούν 18 φορές περισσότερα βακτήρια από το μπολ φαγητού ενός σκύλου. Ένα γρήγορο καθάρισμα με ένα αντιβακτηριακό σπρέι πριν κοιμηθείτε μπορεί να σταματήσει τα μικρόβια να πολλαπλασιάζονται ενώ κοιμάστε.

Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα ή σκούπισμα 

Αν και μπορεί να μην είναι πάντα εφικτό, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά που κοιμούνται, το να σκουπίσετε την κουζίνα ή οποιοδήποτε άλλο χώρο με φαγητά θα βοηθήσει το σπίτι σας μακροπρόθεσμα. Ο καθαρισμός μετά το μαγείρεμα είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς τα ψίχουλα και τα υπολείμματα μπορούν εύκολα να μεταφερθούν σε άλλους χώρους του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένου του κρεβατιού. Τα μυρμήγκια έχουν ισχυρή αίσθηση όσφρησης και μπορούν να εντοπίσουν ψίχουλα και άλλα υπολείμματα στο πάτωμα πριν φέρουν ένα δείγμα πίσω στην αποικία τους, καθιστώντας τα βρώμικα δάπεδα ένα ιδανικό σπίτι για νέα έντομα.

Τακτοποιήστε τα μαλακά έπιπλα 

Τακτοποιήστε τα μαξιλάρια και διπλώστε τα καλύμματα στον καναπέ για να δημιουργήσετε έναν φιλόξενο χώρο που θα κάνει το σπίτι σας να φαίνεται καθαρό και περιποιημένο. Η τακτοποίηση του σπιτιού σας το βράδυ θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την επόμενη μέρα με επιτυχία.

Η Anna Shields, μητέρα ενός παιδιού και γνωστή TikToker, μοιράστηκε πρόσφατα με τους πάνω από 152.800 ακόλουθούς της την ρουτίνα “κλεισίματος της βραδιάς” στο σπίτι, την οποία παραδέχεται ότι ακόμα την συνηθίζει, αλλά ήδη κάνει θαύματα στην καθημερινότητά της.

Σε μια ανάρτησή της, η Anna Shields εξομολογήθηκε: «Έχετε “βάρδιες” στο σπίτι σας; Αυτό είναι κάτι πολύ καινούργιο για μένα, αλλά η ρουτίνα και οι συνήθειες έχουν σίγουρα αφαιρέσει ένα μεγάλο μέρος του άγχους από τη διατήρηση του σπιτιού».

Η ανταπόκριση από τους χρήστες των social media ήταν εξαιρετική και την εκτιμούν πολύ. Ένας χρήστης της απάντησε: «Αυτές οι τελευταίες βάρδιες είναι δύσκολο να τις τηρήσεις με συνέπεια. Αλλά βοηθούν τόσο πολύ την ψυχική μου υγεία». «Το σπίτι σου είναι τόσο όμορφο και σίγουρα με εμπνέεις να ακολουθήσω την τελευταία βάρδια», είπε ένας άλλος χρήστης.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life