Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία

Πάτρα: Τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού...

Τιμά και το θαύμα που είχε γίνει τη δεκαετία του '60 όταν βρέθηκε στον κορμό ενός πεύκου, στον περίβολο του μοναστηριού χαραγμένο το σχήμα του ζωοποιού Σταυρού

Την μεγάλη δεσποτική εορτή της της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πανηγυρίζει και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται σε ένα καταπράσινο σημείο απέναντι από το 409 πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο, κάτω από το Γηροκομειό.

Συγκεκριμένα πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλιού Πατρών με τον εορτασμό να ξεκινά σήμερα παραμονή, την Παρασκευή 13/9 στις 6.30 το απόγευμα με τον αρχιερατικό εσπερινό όπου θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Ο κ. Χρύσανθος να αναφέρουμε πως σύμφωνα με το πρόγραμμα του, την ερχόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 το πρωί θα τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Κυθήρων.

Κάθε χρόνο οι μοναχές του Προφήτη Ηλία στην Πάτρα τιμούν με σεβασμό, κατάνυξη & ευλάβεια το θαύμα που είχε γίνει τη δεκαετία του '60 στο μοναστήρι, όταν βρέθηκε στον κορμό ενός πεύκου, στον περίβολο του, χαραγμένο το σχήμα του ζωοποιού Σταυρού.

Έτσι εις ανάμνηση εκείνου του θαύματος το γυναικείο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία εκτός της λαμπράς πανηγύρεως κάθε χρόνο στις 20 Ιουλίου – του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, πανηγυρίζει και εορτάζει με λαμπρότητα και επισημότητα και την ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Το πρωί του Σαββάτου 14/9 στις 7 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος και θα ακολουθήσει το απόγευμα του Σαββάτου στις 6.30 μ.μ. ο μεθέορτος αρχιερατικός εσπερινός όπου θα ψαλούν και οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού και θα ακολουθήσει Θείον κήρυγμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις