Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την πρεμιέρα της Ελληνικής ταινίας «Μικρά Πράγματα Που Πήγαν Λάθος»

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την πρεμιέρα της Ελληνική...
Μαρτάτος Tάκης

Το φιλμ, 1η μεγάλου μήκους ταινία του Χάρη Βαφειάδη, με τον Θάνο Τοκάκη, την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και την Γαλήνη Χατζηπασχάλη, ξεκίνησε να προβάλλεται στις αίθουσες από τις 12-9

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Χάρη Βαφειάδη με τίτλο «Μικρά Πράγματα Που Πήγαν Λάθος» την Τετάρτη 11/9/2024 στον ανακαινισμένο κινηματογράφο Δαναό στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα (που άνοιξε ξανά τις πόρτες του για τη φθινοπωρινή σεζόν από 12/9), παρουσία συντελεστών και γνωστών και αγαπημένων προσώπων του χώρου.

Η ταινία «Μικρά Πράγματα Που Πήγαν Λάθος» σε διανομή της Danaos Films, μέσα από την παράλληλη ιστορία δύο πολύ διαφορετικών οικογενειών που τις συνδέει αναπάντεχα ένα σκυλάκι, μιλάνε με σουρεαλιστική διάθεση και υπόγειο χιούμορ για «αυτά τα μικρά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας συνέχεια και της αλλάζουν κατεύθυνση», όπως λέει ο σκηνοθέτης.

Πράγματα που συμβαίνουν τυχαία ή όχι, πράγματα που κάνουμε και μετανιώνουμε, πράγματα που κάνουμε και δεν μετανιώνουμε, λάθη με τα οποία μαθαίνουμε να ζούμε ή μαθαίνουμε από αυτά και, ίσως, τα διορθώνουμε. Πράγματα που, συχνά, νομίζουμε πως είναι αλλιώς από εκείνο που όντως είναι –ή απλώς έτσι νομίζουμε;

Οι εξαιρετικές ερμηνείες του Θάνου Τοκάκη και της Γαλήνης Χατζηπασχάλη -που με την “κόρη” τους, την πρωτοεμφανιζόμενη Αλίκη Μπακέλλα, αποτελούν την μία οικογένεια- και του Μιχάλη Συριόπουλου και της Χριστίνας Χειλά Φαμέλη -που με τον “γιο” τους, τον μικρό Αλέξανδρο Καραμούζη, αποτελούν την άλλη- δημιουργούν χαρακτήρες και ζωγραφίζουν σε βάθος κάθε λεπτομέρεια της δραματικής ιστορίας -έναν μικρό, ραγισμένο καθρέφτη της ελληνικής κοινωνίας. Στη… μέση, το σκυλάκι που, άθελά του, αλλάζει τις ζωές τους: η Νιόβη, την οποία έτσι κι αλλιώς λατρεύουν όλοι, μέσα και έξω από την μεγάλη οθόνη.

Η ταινία έλαβε πέντε (5) υποψηφιότητες στα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου –Μεγάλου Μήκους Ταινία Μυθοπλασίας, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Α΄ Ανδρικού Ρόλου, Σεναρίου και Σκηνογραφίας.

Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου σε διανομή από τη Danaos Films.

Διάρκεια: 92 λεπτά.

Οι έξυπνες σεναριακές ιδέες, το μαύρο χιούμορ και οι στιβαρές ερμηνείες προσδίδουν χαρακτήρα σε ένα περιστασιακά αξιομνημόνευτο ντεμπούτο, το οποίο διαχειρίζεται άνισα το υλικό του, ανέφερε στην κριτική του το περιοδικό Αθηνόραμα.

*Ο Χάρης Βαφειάδης, πριν δεκατέσσερα χρόνια είχε βραβευτεί στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας με το μικρού μήκους φιλμ του (το σκληρού ρεαλισμού "13½").

Το φιλμ πιθανόν τις επόμενες μέρες να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture