Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Ομάδα υποστήριξης για νέες μαμάδες μαζί με τα μωρά τους διοργανώνει η "Ανέμη"

Ομάδα υποστήριξης για νέες μαμάδες μαζί ...

Οι συναντήσεις ξεκινούν τον Οκτώβριο

Όταν μια γυναίκα γίνεται μαμά βιώνει έντονα και εναλλασσόμενα συναισθήματα,  αποκτά αγωνίες, αναρωτιέται αν κάνει τα πράγματα σωστά ή λάθος και ενίοτε νιώθει ότι χάνει τον εαυτό της. Υπάρχει για να μπορεί να υπάρξει το μωρό της. Σε συνδυασμό με την κούραση, τις προσδοκίες που έχουν οι άλλοι και η ίδια από τον εαυτό της, τις πολλές ευθύνες και τα καινούρια ερεθίσματα πιθανόν να βιώσει υψηλό στρες και αίσθημα μοναξιάς ή αβοηθησίας.

Από την κλινική και την προσωπική μας εμπειρία παρατηρούμε οτι μια γυναίκα σε αυτη τη φάση έχει ανάγκη υποστηρικτικό δίκτυο αναζητώντας πολλές φορές την βοήθεια από παλιότερες μαμάδες. Στην ομάδα αυτή έχουμε στόχο την υποστήριξη των νέων μαμάδωνστον καινούργιο και απαιτητικό τους ρόλο διευρύνοντας την έννοια της ταυτότητας τους. Με την επαγγελματική καθοδήγηση και την σύνδεση με τις άλλες μαμάδες θα μιλήσουμε για τα σημαντικά θέματα που τις απασχολούν στου πρώτους μήνες της ζωής των μωρών τους . Το μοίρασμα, το αίσθημα του ανήκει μειώνει την αίσθηση της μοναξιάς και της απομόνωσης και διευρύνει την οπτική. Φυσικά από την ομάδα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μωρά.

Η ομάδα θα αφορά νέες μαμάδες μαζί με τα μωρά τους από τις πρώτες μέρες της ζωής τους έως 8 μηνών. Θα συναντιόμαστε κάθε Δευτέρα 10.00-12.00 από τον Οκτώβρη έως τον Δεκέμβρη και θα έχει προηγηθεί μια συνάντηση γνωριμίας και ανάλυσης των θεμάτων που κυρίως τις απασχολούν. Ο χρόνος των συναντήσεων θα μοιράζεται στις μαμάδες  και σε χρόνο παιχνιδιού μεταξύ μαμάδων και μωρών με στόχο την ενίσχυση της σχέση τους.

Συντονίστριες της ομάδας θα είναι η Κατερίνα Μαρτιμιανάκη, Σχολική Ψυχολόγος και η Ράνια Πανουργιά, Κλινική Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια.

Για πληροφορίες και κράτηση θέσης μπορείτε να καλέσετε στο 6936759801.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being