Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Palazzo Talia: To παλαιότερο σχολείο της Ρώμης έγινε ξενοδοχείο δια χειρός Λούκα Γκουαντανίνο

Palazzo Talia: To παλαιότερο σχολείο της...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο σκηνοθέτης του «Call me by your name» μας ξεμυαλίζει με μια εμπνευσμένη πρόταση φιλοξενίας στην αιώνια πόλη

Σε πεντάστερο design boutique hotel μεταμορφώθηκε το κτίριο του πρώην Collegio Nazareno, δηλαδή του παλαιότερου σχολείου της Ρώμης, με τη σφραγίδα του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο.

Ο δημιουργός των ταινιών «Είμαι ο έρωτας», «A bigger Splash», «Call me by your name», «Challengers» με πρωταγωνιστές stars όπως οι Τίλντα Σουίντον, Ντακότα Τζόνσον, Τιμοτέ Σαλαμέ, Ζεντάγια δίνει πάντα τεράστια σημασία στην αισθητική. Πρόσφατα σκηνοθέτησε το νέο φιλμ «Queer» με τον  Nτάνιελ Γκρεγκ. Γεννημένος στο Παλέρμο και με σπουδές στο πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης έχει συνεργαστεί και σε projects των οίκων Louis Vuitton, Gucci καθώς και της Vogue Italia.

Στο νέο ξενοδοχείο που ονομάστηκε Palazzo Talia, σε αρχοντικό μέγαρο του 17ου αιώνα, λανσάρει ένα ιδιαίτερο concept  φιλοξενίας εμπνευσμένης χρήσης φωτισμών σε απλόχερα χρωματιστούς χώρους με σοφιστικέ ανέσεις. Εννοείται διατηρήθηκε η παράδοση των επιβλητικών θησαυρών της αιώνιας πόλης. Χρησιμοποιήθηκαν όμως συνδυαστικά, αντικείμενα από ιστορικούς και σύγχρονους designers, έργα σύγχρονης τέχνης, πολλά χειροποίητα κομμάτια.

Πρόκειται για μια «ισορροπημένη σύνθεση διακόσμησης» αναφέρει ο project manager Pablo Molezum. Το Studiolucaguadagnino επμελήθηκε το εστιατόριο Tramae, το bar Della Musa, το lobby του πρώτου ορόφου με τοιχογραφίες του ζωγράφου Gaspare Serenari από τον 18ο αιώνα, την ροδακινί Terrace Suite και τα 25 δωμάτια. Από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν το άνθινο custom made χαλί του καλλιτέχνη Nigel Peake, ο κρυστάλλινος πολυέλαιος Murano τριών μέτρων στο φουαγιέ (έργο του 1940 από τον Napoleone Martinuzzi), η αίθουσα με τις 50 προτομές, τα πολύχρωμα, κεραμικά τραπέζια, τα καμπυλωτά έπιπλα με τις περίεργες φόρμες, το άφθονο βελούδο και οι καθρέφτες, η θεαματική στριφογυριστή σκάλα, ο γυάλινος ανελκυστήρας που οδηγεί στο αίθριο.

Η οικογένεια των ιδιοκτητών Federici, επικεφαλής του Gruppo Fresia και experts στο real estate βρήκαν στο πρόσωπο του Γκουαντανίνο την εναλλακτική ματιά που ποθούσαν.  Το ξενοδοχείο έχει ήδη απασχολήσει πολλά γνωστά περιοδικά αρχιτεκτονικής και life style αλλά και οικονομικά έντυπα.

«Η ανακαίνιση έγινε με σεβασμό ώστε το palazzo να ξαναγεννηθεί. Εδώ ήταν το ξακουστό στην Ευρώπη κολέγιο, όπου σπούδασαν καρδινάλιοι, πολιτικοί, διπλωμάτες. Η πρόκληση ήταν να συναντηθεί το μεγαλείο της ιστορίας με την αίσθηση της σπιτικής οικειότητας και την μοντέρνα κομψότητα» διαβάζουμε στην διαδικτυακή σελίδα του ξενοδοχείου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View