Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γαλλία: «Πέρασε» από την εθνοσυνέλευση η πρόταση μομφής κατά Μακρόν

Γαλλία: «Πέρασε» από την εθνοσυνέλευση η...

Ωστόσο, η κίνηση έχει πολύ λίγες πιθανότητες να έχει επιτυχία

Η πρόταση μομφής έγινε αποδεκτή από το προεδρείο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης (με 12 ψήφους υπέρ και 10 κατά). Την είχε καταθέσει κατά του Εμανουέλ Μακρόν το κόμμα «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν – Λυκ Μελανσόν.

Η Αριστερά έδωσε την πλήρη υποστήριξή της στο κείμενο της διαδικασίας για την παραπομπή του Εμανουέλ Μακρόν, το οποίο υπογράφουν όλοι οι βουλευτές των «insoumis» και ορισμένοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των οικολόγων και των κομμουνιστών.

Ωστόσο, η κίνηση έχει πολύ λίγες πιθανότητες να έχει επιτυχία, καθώς η αριστερά αποτελεί μειοψηφία τόσο στην επιτροπή όσο και στη Βουλή, όπου η πρόταση μομφής πρέπει να εγκριθεί με πλειοψηφία δύο τρίτων. Αυτό θα απαιτούσε ιδίως την υποστήριξη του Rassemblement National, ενώ η Μαρίν Λεπέν κατήγγειλε έναν «ελιγμό καπνού και καθρεφτών» από «την άκρα αριστερά» για να «προσπαθήσει να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τους πολλούς συμβιβασμούς της με τον Μακρόν».

Στο στρατόπεδο του προέδρου, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ομάδας Ensemble pour la Republique Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε στη συνεδρίαση του προεδρείου της Συνέλευσης ότι «αυτή η πρόταση και αυτή η συζήτηση [ήταν] μια κήρυξη πολέμου στους θεσμούς μας», χαρακτηρίζοντας τους συντάκτες της ως «πράκτορες μόνιμης αποσταθεροποίησης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις