Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπόθεση Καραϊβάζ: Η οικογένεια ζητεί από τον Άρειο Πάγο αναίρεση της αθώωσης των κατηγορουμένων

Υπόθεση Καραϊβάζ: Η οικογένεια ζητεί από...

Η οικογένεια κάνει λόγο για «έλλειψη ειδικής αιτιολογίας» της απόφασης

Tην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη επισκέφθηκαν οι δικηγόροι της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα και Σπύρος Χαριτάτος, για να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής για τους δύο κατηγορουμένους, απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Όπως αναφέρει η οικογένεια του δημοσιογράφου: η πρωτόδικη απόφαση «πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και παραβίαση της δημοσιότητας της δίκης, διότι, όπως διαπίστωσε και η εισαγγελέας της έδρας κι έχει καταγραφεί στα πρακτικά, το αναγνωστέο σχετικό 33 που βρισκόταν σε cd έχει καταστραφεί. Πλην όμως το δικαστήριο θεώρησε, εσφαλμένα, ότι αν και καταστραμμένο μπορεί να θεωρηθεί ως αναγνωσμένο».

Οι ίδιοι κάνουν λόγο, σύμφωνα με το dikastiko.gr, για «έλλειψη ειδικής αιτιολογίας» της απόφασης, ενώ τονίζουν πως για την κρίση των δικαστών ελήφθησαν υπόψη «καταφανώς ψευδείς καταθέσεις».

Στην αίτηση αναφέρεται πως «δεν αιτιολογείται στην απόφαση γιατί δήθεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται μόνο κλοπιμαία οχήματα από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Η αναιτιολόγητη απλοϊκή αυτή σκέψη αντικρούεται από το γεγονός ότι δεν απαντάται στο νομικό κόσμο κάποιο εγχειρίδιο επαγγελματικής κατάρτισης πληρωμένων δολοφόνων».

Αθώοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες, λόγω αμφιβολιών
Υπενθυμίζεται πως στην απόφασή του το Δικαστήριο απεφάνθη πως οι κατηγορίες για τα δύο αδέλφια πρέπει να απορριφθούν, σημειώνοντας πως ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2), ενώ ο 41χρονος κηρύχθηκε αθώος κατά πλειοψηφία (6-1).

Στην περίπτωση του 49χρονου μειοψήφισαν ο πρόεδρος και μια δικαστής οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία. Στην περίπτωση του 41χρονου κατηγορούμενου μειοψήφισε μία από τις εξ αριστερών συνέδρων.

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις