Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά στα διυλιστήρια, τρεις εργαζόμενοι τραυματίες - Η ανακοίνωση της εταιρείας

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά στα διυλιστή...

Η φωτιά έχει ξεσπάσει εντός των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά από την φωτιά στο διυλιστήριο της Motor Oil που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (17/09/2024) και η οποία είναι σε ύφεση σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Motor Oil για τη φωτιά που ξέσπασε στα διυλιστήρια είναι η ακόλουθη: «Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

 Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές.

Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν έως αυτή την ώρα οι Αρχές, από την πυρκαγιά δεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές.

Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ η κατάσταση ήταν σαφώς βελτιωμένη και οι πυροσβέστες εξέφραζαν αισιοδοξία. Ηδη, πάντως, ο «πύργος» από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά έχει πέσει, ενώ άμεσα έκλεισαν όλες οι στρόφιγγες που συνδέουν δεξαμενές και εγκαταστάσεις ώστε να απομονωθεί το σημείο έναρξης.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται ακριβώς σ' αυτό το σημείο και ρίχνουν αφρό και νερό, προκειμένου να σβήσει και η αρχική εστία. 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με το loutrakiblog οι τραυματίες από την φωτιά που προκλήθηκε από έκρηξη στο παλιό διυλιστήριο της Motor Oil είναι τρεις.

Δύο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Κορίνθου, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.Ο τρίτος νοσηλεύεται στο Θριάσιο επίσης χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Νεότερη ενημέρωση:  Στο χώρο που βρίσκονται τα παλιά διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους έχει ξεσπάσει η φωτιά που έχει κινητοποιήσει την Πυροσβεστική το απόγευμα της Τρίτης (17/09/2024).

Όπως αναφέρει το korinthostv από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στις εγκαταστάσεις της Motor Oil δεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές ενώ καίγεται μαζούτ σε σωληνώσεις.

 Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή (διαδικασία shut down), κατά την οποίο πραγματοποιείται καθαρισμός από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα σε αυτή.

Στα διυλιστήρια έχουν σπεύσει δυο ασθενοφόρα ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία Θριάσιο και Κορίνθου.

 Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς τέθηκαν σε λειτουργία τα συστήματα κατάσβεσης που υπάρχουν εντός των εγκαταστάσεων της Motor Oil.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365 οι εργαζόμενοι έχουν απομακρυνθεί από το σημείο και βρίσκονται σε ασφαλές μέρος, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι κανένας από τους υπαλλήλους δεν έχει τραυματιστεί!

Nεότερη ενημέρωση: Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από ύψος κόμβου Αγίων Θεοδώρων έως ύψος διοδίων Καλαμακίου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στην περιοχή της Ελευσίνας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται ήδη 2 ασθενοφορα, προληπτικά, και έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραυματία. Παράλληλα, εχουν τεθεί σε υψιστη ετοιμοτητα το νοσοκομειο Κορίνθου και το Θριάσιο.

Αρχική ενημέρωση: Φωτιά από άγνωστη έως στιγμή αιτία έχει ξεσπάσει στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

Στο σημείο που έχει ξεσπάσει η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς και επιχειρούν 47 πυροσβέστες, 17 οχήματα, βυτιοφόρα και 3 ελικόπτερα.

Η περιοχή έχει πνιγεί από πυκνούς μαύρους καπνούς, οι οποίοι είναι ορατοί σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Μαζί με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρεί και η ομάδα κατάσβεσης του διυλιστηρίου.

Ήχησε το 112

Σημειώνεται ότι λόγω της φωτιάς ενεργοποιήθηκε και το 112 το οποίο έστειλε στους πολίτες το παρακάτω μήνυμα: Σε εξέλιξη πυρκαγιά εντός των εγκαταστάσεων της Motor Oil.

Απομακρυνθείτε από την περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις