Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

KinoFest - Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Πάτρα με δωρεάν προβολές

KinoFest - Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματ...

Στο χώρο της Achaia Clauss

Δωρεάν προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους περιλαμβάνει το KinoFest - Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου που διεξάγεται μεταξύ 18 και 22 Σεπτεμβρίου στον χώρο της Achaia Clauss.

To KinoFest - Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου, όπως διαβάζουμε στη σελίδα του, ιδρύθηκε από την ABCinema το 2019 με σκοπό να αναδείξει τις καλύτερες γερμανόφωνες ταινίες και να προωθήσει την γερμανόφωνη οπτικοακουστική δημιουργία στην Ελλάδα. Το KinoFest μετατρέπει τους υπέροχους χώρους της ιστορικής οινοποιείας Achaia Clauss σε ένα θερινό σινεμά! Το σημαντικότερο κινηματογραφικό γεγονός της Πάτρας, επιστρέφει κάθε Σεπτέμβριο για να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους από Ελλάδα και εξωτερικό, μια βιωματική εμπειρία σε έναν ιστορικό χώρο γεμάτο αναμνήσεις.

Κάθε Σεπτέμβριο ο υπέροχος χώρος της Achaia Clauss στην Πάτρα μετατρέπεται σε ένα θερινό σινεμά με δωρεάν προβολές γερμανόφωνων ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους καθώς και πρεμιέρες στην Ελλάδα. To KinoFest ξεκίνησε ως μια ιδέα να μετατραπεί για λίγες μέρες σε κινηματογραφικό κέντρο ένας μαγευτικός χώρος, ο χώρος της Achaia Clauss που αποτελεί το παλαιότερο οινοποιείο της Ελλάδας. Να δοθεί μια εναλλακτική χρήση σε έναν τόπο ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με μια παραδοσιακή πολιτιστική δραστηριότητα, αυτήν της τέχνης του κρασιού. Ωστόσο ως ένδειξη σεβασμού στις ρίζες του τοπόσημου αυτού, αποφασίστηκε το Φεστιβάλ να είναι Γερμανόφωνο προς τιμήν (και στη γλώσσα) του Βαυαρού ιδρυτή του, Γουστάβου Κλάους που πριν 163 χρόνια ίδρυσε την Achaia Clauss. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Goethe Zentrum Patras και με την πολύτιμη υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και το Goethe-Institut Athen.

 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture