Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η νέα ταινία του Μπαζ Λούρμαν θα αφορά μία κορυφαία ιστορική προσωπικότητα

Η νέα ταινία του Μπαζ Λούρμαν θα αφορά μ...

Συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης φαντασμαγορικών & εντυπωσιακών ταινιών θα ασχοληθεί με την Ιωάννα της Λωραίνης

Την ημέρα των γενεθλίων του που ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου & έγινε αισίως 62 ετών, το στούντιο της Warner Bros επιβεβαίωσε στο Deadline την επόμενη ταινία του Αυστραλού σκηνοθέτη Μπαζ Λούρμαν (Baz Luhrmann).

Ο τίτλος της θα είναι «Jehanne» ή «Jehanne d'Arc» και θα ακολουθεί τη ζωή της Ιωάννας της Λωραίνης.

Πρόκειται για μία ακόμη βιογραφία που καταπιάνεται ο διάσημος σκηνοθέτης του «Μουλέν Ρουζ» και του «Υπέροχου Γκάτσμπι», και αφορά την επική ιστορία της Γαλλίδας ηρωίδας που άκουγε φωνές από τον θεό και τέθηκε επικεφαλής των γαλλικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου.

Να θυμίσουμε πως την Ιωάννα της Λωραίνης είχε υποδυθεί κατά το παρελθόν, το 1999, σε σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν η ηθοποιός Μίλα Γιόβοβιτς & είχαν συμπρωταγωνιστήσει οι Τζον Μάλκοβιτς, Τσέκι Κάριο, Πασκάλ Γκρεγκορί και ο Βενσάν Κασέλ.

 

Η πιο τελευταία ταινία του Μπαζ Λούρμαν ήταν πρόπερσι το φιλμ «Elvis» με τον Όστιν Μπάτλερ που προτάθηκε και για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου.

*Η Ιωάννα της Λωραίνης ή Ζαν ντ'Αρκ (Jeanne d'Arc, γνωστή και ως Παρθένος της Ορλεάνης) είχε γενννηθεί στις 6 Ιανουαρίου 1412 και πέθανε στις 30 Μαΐου 1431. Όπως διαβάσμαε στην wikiledia, η Ιωάννα της Λωραίνης κατηγορήθηκε ως αιρετική αλλά εκτελέσθηκε με την κατηγορία ότι φορούσε αντρικά ρούχα σε ηλικία μόλις 19 ετών. 24 χρόνια μετά τον θάνατό της αθωώθηκε και αγιοποιήθηκε από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Η μνήμη της τιμάται στις 30 Μαΐου και θεωρείται προστάτιδα της Γαλλίας όπως επίσης και των αιχμαλώτων, των στρατιωτικών και όσων χλευάζονται για την πίστη τους. 

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight