Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λίβανος: Νέες εκρήξεις βομβητών μελών της Χεζμπολάχ, «έσκασαν» walkie talkies και κινητά

Λίβανος: Νέες εκρήξεις βομβητών μελών τη...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δημοσιογράφοι του Reuters στα νότια προάστια της Βηρυτού άκουσαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις σε ξεχωριστά σημεία, ενώ γίνεται λόγος πως «έσκασαν» walkie talkies και κινητά.

Νέες εκρήξεις βομβητών μελών της Χεζμπολάχ σημειώθηκαν την Τετάρτη (18/09/2024) στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το ισραηλινού Kan. 

Το νέο περιστατικό σημειώνεται μία ημέρα αφότου χιλιάδες μέλη της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν μετά την έκρηξη των βομβητών που χρησιμοποιούσαν για να επικοινωνούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δημοσιογράφοι του Reuters στα νότια προάστια της Βηρυτού άκουσαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις σε ξεχωριστά σημεία, ενώ γίνεται λόγος πως «έσκασαν» walkie talkies και κινητά.

Αναφορές για εκρήξεις βομβητών υπάρχουν στη Βηρυτό, στο νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα του Μπεκάα. Τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις που ακούστηκαν σημειώθηκε κοντά σε κηδεία που διοργάνωσε η Χεζμπολάχ για τους νεκρούς χθες, μετέδωσε το Reuters.

ΟΗΕ: Οι υπεύθυνοι της επίθεσης με τους βομβητές “θα πρέπει να λογοδοτήσουν”
Οι υπεύθυνοι της φονικής επίθεσης με τους βομβητές εναντίον μελών της  Χεζμπολάχ στον Λίβανο  «θα πρέπει να λογοδοτήσουν», δήλωσε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ.

«Η ταυτόχρονη στοχοποίηση χιλιάδων ανθρώπων, είτε πρόκειται για αμάχους είτε για μέλη ένοπλων οργανώσεων, χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είχε στην κατοχή του τις συσκευές που βρέθηκαν στο στόχαστρο, πού αυτές βρίσκονταν και σε ποιο περιβάλλον ήταν τη στιγμή της επίθεσης, συνιστά μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και, στο μέτρο που αυτό εφαρμόζεται, του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», υπογράμμισε ο Τουρκ σε ένα δελτίο Τύπου.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ ζήτησε να διεξαχθεί μια «ανεξάρτητη, σοβαρή και διαφανής έρευνα» σχετικά με τα γεγονότα, προκειμένου να βρεθούν οι εμπνευστές και οι αυτουργοί.

Οι εκρήξεις αυτών των συσκευών επικοινωνίας «που σκότωσαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους, μεταξύ αυτών δύο παιδιά, και τραυμάτισαν χιλιάδες άλλους ανθρώπους προκαλούν σοκ και ο αντίκτυπός τους στους αμάχους είναι απαράδεκτος. Ο φόβος και ο τρόμος που προκαλούν είναι βαθιοί», κατήγγειλε ο Τουρκ.

«Σε αυτήν την εξαιρετικά ασταθή περίοδο, καλώ όλα τα κράτη που ασκούν επιρροή στην περιοχή και πέραν αυτής να λάβουν άμεσα μέτρα για να αποφευχθεί μια νέα επιδείνωση των τρεχουσών συρράξεων», συμπλήρωσε ο ίδιος, εκτιμώντας πως «είναι η κατάλληλη ώρα οι ηγέτες να σπεύσουν να διασφαλίσουν το δικαίωμα όλων να ζουν σε ειρήνη και ασφάλεια».

 

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις