Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Δεν έγινε καν προειδοποίηση» - Τι λέει ο πατέρας του πρώτου μαθητή που πήρε αποβολή λόγω κινητού στο σχολείο

ΦΩΤΟ Unsplash

ΦΩΤΟ Unsplash

Ένα 14χρονος μαθητής στη Μαγούλα Αχαΐας βίωσε πρώτος τις συνέπειας της εφαρμογής του κανονισμού για τη χρήση κινητών στα σχολεία

Ένα 14χρονος μαθητής στη Μαγούλα Αχαΐας βίωσε πρώτος τις συνέπειας της εφαρμογής του κανονισμού για τη χρήση κινητών στα σχολεία.

 Η οικογένεια του 14χρονου, που πήρε μονοήμερη αποβολή, υποστηρίζει ότι είχαν κενό, όταν έβγαλε το κινητό του κι ότι τη διαδικασία την κινητοποίησε καθηγήτρια, που περνούσε εκείνη τη στιγμή από τον διάδρομο.

 «Δεν έγινε καμία προειδοποιητική κίνηση. Να μας πουν ότι το παιδί χρησιμοποιεί το κινητό του στο μάθημα και θα πρέπει να το μαζέψει. Προχωρήσαμε σε καταγγελία», επεσήμανε ο πατέρας του παιδιού, μιλώντας στο MEGA.

Έβγαλε το κινητό για το κλείσει 

 Ο ίδιος εξήγησε ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη. «Η μαρτυρία του παιδιού μου λέει πως άνοιξε την τσάντα για να κλείσει το κινητό επειδή το ξέχασε και εκείνη την ώρα δεν είχε μάθημα. Ενημέρωση έγινε από το σχολείο και από εμάς στο σπίτι αλλά το είχε ανοιχτό όταν πήγαινε στο σχολείο, γιατί υπάρχει απόσταση, και επειδή το ξέχασε ανοιχτό το άνοιξε όταν δεν είχε μάθημα για να το κλείσει. Αυτό που ερευνάται είναι εάν έχει το παιδί ανοιχτό το κινητό, αν γίνεται νουθεσία, προειδοποίηση, αν ενημερώνονται οι γίνεις και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε αποβολή. Εμείς κάναμε την ένσταση γιατί νομίζουμε πως δεν ακολουθήθηκε η παιδαγωγική διαδικασία», επεσήμανε ο πατέρας του 14χρονου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του μαθητή. «Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχείς τους χειρισμούς της διεύθυνσης του σχολείου και ανεπαρκής τη διαχείριση του περιστατικού από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις