Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φαράγγι της Σαμαριάς: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες τις τραγωδίας - Αιμορραγούσε επί 40 λεπτά η άτυχη τουρίστρια

Φαράγγι της Σαμαριάς: Συγκλονίζουν οι λε...

Το δυνατό μπουρίνι προκάλεσε την φονική κατολίσθηση

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε την Τετάρτη (18/9) στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα στο Φαράγγι της Σαμαριάς, όταν μια 33χρονη τουρίστρια έχασε τη ζωή της λίγο πριν ολοκληρώσει την διαδρομή.

Ειδικότερα, περίπου 1,5 χιλιόμετρο πριν από την έξοδο του Φαραγγιού προς Αγία Ρουμέλη, στις Πόρτες, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληξε τον Δρυμό, ένας βράχος αποκολλήθηκε από μεγάλο ύψος, έπεσε αρχικά πάνω σε δέντρα κι από εκεί, διαγράφοντας μια απίστευτη πορεία, χτύπησε τη γυναίκα προκαλώντας της ένα τραύμα στον μηρό. 

Άμεσα σήμανε συναγερμός στις αρχές. Ελικόπτερο της ΕΜΟΔΕ απογειώθηκε από το Ηράκλειο μεταφέροντας δυνάμεις της 3ης ΕΜΑΚ που προσέγγισαν το σημείο της τραγωδίας, μεταφέροντας την άτυχη γυναίκα στο ελικοδρόμιο της Αγίας Ρουμέλης  προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», σύμφωνα με το neakriti.gr.

Στο Φαράγγι της Σαμαριάς η αγωνία χτύπησε «κόκκινο»
 Την ίδια ώρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι κατολισθήσεις που ακολούθησαν, προκάλεσαν ανησυχία για την τύχη των υπολοίπων περιπατητών. Σύμφωνα με την ενημέρωση του φορέα διαχείρισης του φαραγγιού 1.074 ήταν οι  επισκέπτες που βρίσκονταν στη Σαμαριά την ώρα της τραγωδίας και ο αγώνας για να βγουν όλοι σώοι στην έξοδο ήταν μεγάλος.

Πέντε λεπτά πριν της 5 το απόγευμα στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης είχε βγει το σύνολο των επισκεπτών εκτός δύο ατόμων, που βγήκαν από την έξοδο στο Ξυλόσκαλο, με το Λιμεναρχείονα έχει δώσει εντολή να μην αναχωρήσει το πλοίο Δασκαλογιάννης από Αγία Ρουμέλη για Σούγια και Παλαιόχωρα, αν δεν ολοκληρωθεί η επιχείρηση μεταφοράς των περιπατητών.

 Μέσα στο φαράγγι παρέμειναν δέκα άτομα μεγάλης ηλικίας τα οποία και θα διανυκτερεύσουν προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.

Τα κρίσιμα λεπτά

Ένας βράχος αποκολλήθηκε από πολύ μεγάλο ύψος, ο οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έπεσε αρχικά πάνω στα δέντρα και από εκεί με καραμπόλα διαγράφοντας μία απίστευτη πορεία, έπεσε πάνω στον μηρό της άτυχης γυναίκας, προκαλώντας της ακατάσχετη αιμορραγία, η οποία επέφερε και τον θάνατό της.

Παρά το γεγονός ότι κοντά της βρισκόταν γιατρός -τουρίστας που επίσης πεζοπορούσε στο φαράγγι- ο οποίος έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες καθώς και οι άνθρωποι του φορέα που έχουν υπό την εποπτεία τους το φαράγγι, δυστυχώς, δεν κατάφερε η άτυχη 33χρονη και περίπου 40 λεπτά μετά έχασε τις αισθήσεις της, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις