Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Έρχεται στην Πάτρα «Η Μηχανή του Τούρινγκ» με τον Ορφέα Αυγουστίδη

Πάτρα: Έρχεται στην Πάτρα «Η Μηχανή του ...

Η παράσταση θα παιχθεί την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5-10 στις 21.00 και την Κυριακή 6-10 στις 20.00, στο Πάνθεον

Για τρεις (3) παραστάσεις, μετά τη Θεσσαλονίκη όπου θα παιχθεί στο θέατρο Αριστοτέλειον από 24 έως 29/9, έρχεται στην Πάτρα στη σκηνή του θέατρου Πάνθεον, στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη, το έργο «Η Μηχανή του Τούρινγκ» του Benoit Soles με τον Ορφέα Αυγουστίδη, σε σκηνοθεσία – διασκευή του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Η παράσταση θα παιχθεί στο Πάνθεον στις 4 και 5/10/2024 στις 21:00 και την Κυριακή 6/10 στις 20:00.

«Η μηχανή του Τούρινγκ», του Benoit Soles, σε σκηνοθεσία – διασκευή Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, με τον Ορφέα Αυγουστίδη, θεωρείται μία παράσταση που έσπασε όλα τα ρεκόρ εισιτηρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο με περισσότερα από 260 sold-out, και τώρα επιστρέφει για 8 «συλλεκτικές» παραστάσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Το έργο που παίζεται με μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία και έχει αποσπάσει 4 βραβεία Μολιέρ, παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία για 2 σεζόν στην Αθήνα (2021-2023), και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς. Ο Ορφέας Αυγουστίδης επιστρέφει, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, με την εμβληματική ερμηνεία του στον ρόλο του Άλαν Τούρινγκ, μιας θρυλικής προσωπικότητας που άλλαξε τη ροή της ιστορίας.

“Βρίσκομαι υπό κατ’ οίκον περιορισμό και υποχρεωμένος να υποβάλλομαι σε ορμονοθεραπεία για έναν ολόκληρο χρόνο“

Ο Τούρινγκ είναι μόνος του πια. Όλα όσα βλέπουμε συμβαίνουν στο μυαλό του. Είναι κομμάτια της μνήμης του. Είναι η ύστατη προσπάθεια μιας ιδιοφυούς προσωπικότητας να επικοινωνήσει με όλους αυτούς που δεν τον κατάλαβαν τότε και όλους εμάς που προσπαθούμε να τον κατανοήσουμε τώρα, λίγο πριν το αινιγματικό τέλος που ο ίδιος θα δώσει στην ζωή του.

Ο Άλαν Τούρινγκ είναι ο άνθρωπος που έσπασε τον κωδικό των ναζί και άλλαξε την πορεία του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην λήξη του το 1945. Οι ιστορικοί υπολογίζουν πως η συνεισφορά του βοήθησε να αποτραπούν εκατομμύρια θάνατοι. Ο ρόλος του στην Ιστορία αλλά και η συμβολή του στην επιστήμη των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης έμεινε κρυφός λόγω της ομοφυλοφιλίας του, της διαπόμπευσης και της αυτοκτονίας του, μέχρι το 2013 που η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνώρισε επίσημα τις υπηρεσίες του. Πάνω από όλα όμως ο Τούρινγκ είναι ο υπερασπιστής της ανθρώπινης φαντασίας και μοναδικότητας. Η απόδειξη πως η ανθρώπινη ψυχή είναι ικανή να ξεπερνάει κάθε όριο, κάθε κοινωνικό παρεμβατισμό, κάθε στερεότυπο, κάθε αναστολή.

“Έχεις κρατήσει ποτέ μυστικό; Ένα πραγματικά μεγάλο μυστικό;

Έχεις ακούσει ποτέ να μιλούν για το «Αίνιγμα»;

Ήρθε η ώρα λοιπόν να με ακούσεις πολύ προσεκτικά!”.

Τον Άλαν Τούρινγκ υποδύθηκε έξοχα στο σινεμά, στην Οσκαρική ταινία "Το Παιχνίδι της Μίμησης - The Imitation Game" το 2014, σε σκηνοθεσία Μόρτεν Τίλντουμ, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

"Η Μηχανή του Τούρινγκ"

Μετάφραση αρχικού κειμένου: Αντώνης Γαλέος

Σκηνικά - Κοστούμια: Όλγα Μπρούμα

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Μουσική: Μαρίζα Ρίζου

Μεταφραστική Επιμέλεια: Ο. Παπασπηλιόπουλος, Ο. Αυγουστίδης, Θ. Γρίβα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Θάλεια Γρίβα

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Trailers: Άκης Πολύζος

Σχεδιασμός KEY VISUAL: Χάρης Τσεβής.

Τα εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 15 ευρώ.

Ήδη τα σχετικά διαφημιστικά μπάνερ της παράστασης έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture