Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δένδιας: Ακόμα μία φρεγάτα Belharra στον στόλο της Ελλάδας - Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις

Δένδιας: Ακόμα μία φρεγάτα Belharra στον...

Τι ανακοίνωσε ο Δένδιας από τη Γαλλία

Ολοκληρώθηκε η καθέλκυση της δεύτερης φρεγάτας τύπου Belharra «ΝΕΑΡΧΟΣ» που προορίζεται για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, στο ναυπηγείο της Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, τον οποίο συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΝ ΑντιναύαρχοςΔημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά την ομιλία του ο κ. Δένδιας από το κατάστρωμα της δεύτερης ελληνικής Belharra, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει τον στόλο και με τέταρτη φρεγάτα Belharra.

 “Έχω τη χαρά να ανακοινώσω σήμερα την πρόθεση της Ελλάδος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με στόχο να αποκτήσει μια ακόμη φρεγάτα, την τέταρτη του ίδιου τύπου. Που θα έρθει να προστεθεί στον ΚΙΜΩΝΑ, το ΝΕΑΡΧΟ και τον ΦΟΡΜΙΩΝΑ. Ισχυροποιώντας έτσι ακόμη περισσότερο το Πολεμικό μας Ναυτικό” δήλωσε συγκεκριμένα, και πρόσθεσε πως,

“Οι φρεγάτες αυτές θα έχουν την δυνατότητα να φέρουν τον πύραυλο SCALP NAVAL. Ίσως τον πιο προηγμένο πύραυλο cruise, που μπορεί να πλήττει στόχους στρατηγικής σημασίας σε μεγάλες αποστάσεις (άνω των 1000 χλμ) και με μεγάλη ακρίβεια”.

Η φρεγάτα “Νέαρχος”, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα αναμένεται εντός του 2025 να καταπλεύσει στο ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Πρόκειται για την δεύτερη από τις τρεις φρεγάτες FDI HN, (Κίμων, Νέαρχος και Φορμίων) γνωστές ως «Belharra», του Πολεμικού Ναυτικού, που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο.

Η φρεγάτα «Νέαρχος» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, οολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ ανθυποβρυχιακού πολέμου, τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις