Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Θύμα εκβιασμού 17χρονος μέσω ψεύτικου προφίλ στα social media

ΦΩΤΟ pixabay

ΦΩΤΟ pixabay

Τι συνέβη

Οι περιπτώσεις απειλών και εκβιασμών μέσω των κοινωνικών δικτύων αυξάνονται συνεχώς, με τους δράστες να στοχεύουν κυρίως ανηλίκους και ευάλωτα άτομα.

Σε ένα πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα χθες 18/09 στην ευρύτερη περιοχή του  Μεσολογγίου, σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστος δράστης χρησιμοποίησε ψεύτικο προφίλ στα social media, και παγίδευσε έναν 17χρονο αγόρι μέσω βιντεοκλήσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης κατάφερε να καταγράψει ευαίσθητες προσωπικές στιγμές του ανήλικου, και στη συνέχεια τον εκβίασε ζητώντας του χρήματα, απειλώντας πως θα δημοσιοποιήσει το υλικό.

Όταν οι απειλές δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο δράστης προχώρησε στη δημοσιοποίηση του υλικού στα κοινωνικά δίκτυα και στην κοινοποίηση του στους φίλους του θύματος. Οι γονείς του 17χρονου κατήγγειλαν το περιστατικό στις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Το περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μια φορά τους κινδύνους που κρύβουν οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι δράστες συνεχίζουν να βρίσκουν νέους τρόπους για να εκμεταλλευτούν ευάλωτα άτομα, με στόχο οικονομικό ή ψυχολογικό όφελος.

ΠΗΓΗ messolonghivoice.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις