Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λίβανος: 9 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό - Στόχος ο ηγέτης επίλεκτης μονάδας της Χεζμπολάχ

Λίβανος: 9 νεκροί και δεκάδες τραυματίες...

Ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν στην επίθεση με ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν σε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σήμερα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Πηγές, προσκείμενες στη Χεζμπολάχ, τόνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο Reuters ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο Ιμπραχίμ Ακίλ, ηγέτης της δύναμης αλ-Ραντουάν, της επίλεκτης μονάδας του φιλοϊρανικού λιβανικού κινήματος

 Μία από τις πηγές ανέφερε ότι ο Ακίλ, ότι σκοτώθηκε μαζί με μέλη της επίλεκτης μονάδας του την ώρα που είχαν συνάντηση.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jadeed μετέδωσε εικόνες από κατεστραμμένα αυτοκίνητα και απορρίμματα στους δρόμους μετά την ισραηλινή επιδρομή.

 Σύμφωνα με πλάνα από ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του Reuters, ένα πυκνό σύννεφο καπνού φάνηκε να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ κάτοικοι στα νότια προάστια της πόλης ανέφεραν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη.

Τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένα ισραηλινό F-35 πραγματοποίησε την επίθεση, με δύο πυραύλους. Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας περιγράφουν την επίθεση ως «στοχευμένη».

Εικόνες από την συνοικία Dahieh δείχνουν σύννεφα καπνού πάνω από την περιοχή, η οποία είναι προπύργιο της Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό.  Οι αρχικές αναφορές αναφέρουν ότι χτυπήθηκε ένα θρησκευτικό και κοινωνικό κέντρο.  Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως τι ακριβώς χτυπήθηκε.

 Οι πρώτες εικόνες από το σημείο στο Dahieh που χτυπήθηκε δείχνουν εκτεταμένες ζημιές, με μερικώς κατεστραμμένα κτίρια και αυτοκίνητα. Πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Βηρυτού και η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 16:00 τοπική ώρα.

  Το σημερινό (20/09) χτύπημα είναι το τρίτο μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο διασυνοριακών πληγμάτων που ανταλλάσσει το Ισραήλ  με τη μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ, από την έναρξη της σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή, τον περασμένο Οκτώβριο.

Τον Ιανουάριο, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή είχε στόχο τον Saleh Al-Arouri, αναπληρωτή επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, ο οποίος ζούσε στη Βηρυτό. Τον Ιούλιο, ένα δεύτερο ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό σκότωσε τον ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο της Χεζμπολάχ, τον Fu’ad Shukr.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις